Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια όρισαν διαπραγματευτή


Ο πρέσβης Ζόραν Γιόλεφσκι

ο νέος διαπραγματευτής


Ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στις ΗΠΑ Ζόραν Γιόλεφσκι θα είναι ο νέος εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι συμφώνησε με την πρόταση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, να αναλάβει ο Ζόραν Γιόλεφσκι τη θέση του διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ στις συνομιλίες για την ονομασία, ενώ παράλληλα θα ασκεί και τα καθήκοντα του πρέσβη της ΠΓΔΜ στις ΗΠΑ.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι αναμένεται σήμερα να υπογράψει το σχετικό διάταγμα για την τοποθέτηση του κ. Γιόλεφσκι ως εκπροσώπου της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία και η κυβέρνηση θα ενημερώσει με τη σειρά της τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την εξέλιξη αυτή.
Ο 49χρονος Ζόραν Γιόλεφσκι είχε διατέλεσει διευθυντής του γραφείου του πρώην προέδρου της ΠΓΔΜ Μπόρις Τραϊκόφσκι, καθώς και σύμβουλος, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Ο κ. Γιόλεφσκι θα διαδεχθεί στη θέση του εκπροσώπου της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου απομακρύνθηκε από τον πρόεδρο της χώρας από τη θέση αυτή.
Ο κ. Τσερβένκοφσκι είχε αναφέρει τότε ότι προβαίνει στην απομάκρυνση του κ. Ντιμιτρόφ για να διασωθεί το κύρος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία, διότι στις διαπραγματεύσεις αυτές η χώρα προσερχόταν τους τελευταίους μήνες με δύο εκπροσώπους (σ.σ τον πρέσβη της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ τον οποίο είχε ορίσει ο πρόεδρος της χώρας και τον Μάρτιν Πρότογκερ, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι τον οποίο τοποθέτησε ο ίδιος ο κ. Γκρούεφσκι).
Ο κ. Τσερβένκοφσκι είχε χαρακτηρίσει «αστεία» και «επιζήμια» για τη χώρα, την κατάσταση να προσέρχεται αυτή στις διαπραγματεύσεις με «δυαδικό» σχήμα και είχε αναφέρει ότι στη θέση του κ. Ντιμιτρόφ είναι διατεθειμένος να τοποθετήσει τον Μάρτιν Πρότογκερ, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ή όποιον άλλον προτείνει ο κ. Γκρούεφσκι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]