Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νίμιτς: Ο ΟΗΕ δεν ασχολείται με εθνικές ταυτότητες


Υπάρχει διαφορά απόψεων στις συζητήσεις


«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν ασχολούνται με εθνικές ταυτότητες» δήλωσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς, τονίζοντας πως η εντολή που έχει είναι για λύση που να αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στα Γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της χώρας μας στην έδρα του ΟΗΕ, επανέλαβε επίσης ότι υπάρχει «ειλικρινής πολιτική βούληση» από μέρους της Αθήνας για λύση, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναγνώρισε ότι υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις» στα Σκόπια.

Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε πως η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά «είχε άλλη μια φορά την ευκαιρία να δηλώσει καθαρά στον διαπραγματευτή την εποικοδομητική της θέση, τη βούλησή της για ανεύρεση μιας κοινά αποδεχτής λύσης για το θέμα του ονόματος».
Ερωτηθείσα «τι εννοεί ο κ.Νίμιτς με τη μακεδονική εθνότητα στην οποία κάνει αναφορά στις ιδέες που είχε δώσει στις δυο πλευρές», η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Ίσα, ίσα, αυτό το οποίο είπε και είναι απολύτως σαφές είναι ότι η εντολή του κ. Νίμιτς είναι να διαπραγματευτούμε το όνομα της χώρας αυτής. Μιλάμε για το όνομα και αυτή είναι η διαπραγμάτευση η οποία γίνεται».
Τέλος, η υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει λύση «χωρίς νικητές και ηττημένους».
Ο κ. Νίμιτς αργά απόψε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]