Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σταματήστε έμποροι ρασοφόροι, σας περιμένει το πυρ


Σταματήστε τις "ιερές μπίζνες"


Η δυσωδία που αναβλύζει από τις σκανδαλώδεις πράξεις ορισμένων αθλίων ρασοφόρων έχει βάλει σε μεγάλη δοκιμασία την πίστη και ταυτόχρονα εκθέτει ανεπανόρθωτα το τίμιο ράσο. Τι θα δουν τα μάτια μας ακόμη; Ρασοφόροι που εγκατέλειψαν εθελουσίως τα εγκόσμια προκειμένου να ακολουθήσουν μέσω του ασκητικού βίου και της αδιάλειπτης νοερής προσευχής μία πορεία αγιότητας για τη σωτηρία της ψυχής τους παγιδεύτηκαν στα δίκτυα του χρήματος.
Τι να τα κάνεις εσύ καλέ μου ιερέα τα λεφτά; Με την τυφλή σου επιδίωξη και προσήλωση σ’ αυτά κατάντησες να γελοιοποιηθείς στα μάτια των πιστών. Δεν καταλαβαίνεις πως πορεύεσαι σε μία κατηφόρα πολύ άσχημη για την ορθόδοξη πίστη; Καημένε ρασοφόρε μου λησμόνησες ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται στο χρήμα αλλά στη σχέση σου με το Θεό; Γιατί προδίδεις αυτά που υποσχέθηκες κατά την κουρά σου και τη χειροτονία σου;

Όλα λοιπόν για σένα ξεκινούν από το χρήμα; Αν βέβαια το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις κοινωφελές έργο καλώς. Αν όχι, τότε τι τα θέλεις εσύ ένας ιερέας τα χρήματα; Λησμόνησες καλέ μου ιερέα πως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός έχει επανειλημμένως διακηρύξει ότι ο κόσμος θα χαλάσει από τους ιερείς πρώτα. Και να ο λόγος Του επαληθεύεται. Ορισμένοι ρασοφόροι από ποιμένες λογικών προβάτων μετατράπηκαν σε φοβερές έχιδνες και σκορπιούς που δηλητηριάζουν και δαγκώνουν ανεξέλεγκτα τον άνθρωπο με τα τερτίπια τους.
Η ροπή τους στον εύκολο πλουτισμό, την δόξα και την άνετη ζωή συνέβαλε ώστε να καταντήσουν ευτελή «παίγνια» στις ανώτατες τεκτονικές σκακιέρες της Ελλάδος και του εξωτερικού. Με τον άκρατο εξευτελισμό «πλήρωσαν» το φλερτ τους με τη δημοσιότητα. Ένα φλερτ που δεν λογάριαζε την ιερότητα και τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας. Γιατί αυτό το φλερτ με το δημόσιο βίο είχε ως φυσικό επακόλουθο τις φιλίες με «άρχοντες» του κόσμου τούτου, οι οποίες οδήγησαν στην αποδοχή της «νόμιμης παρανομίας», της οικειοποιήσεως της αδικίας, του εναγκαλισμού με το σκάνδαλο και την απάτη. Έτσι, οι επενδύσεις (!) στην ψυχή με στόχο τη σωτηρία πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, υποβαθμίστηκαν και τη θέση τους πήραν οι «ιερές» μπίζνες που βασίζονταν στη λογική του πλουσίου, το χαρακτήρα του οποίου παρουσίασε ο ίδιος ο Κύριός μας στην ανάλογη ευαγγελική περικοπή. Την ταπείνωση, την ανιδιοτέλεια, τη θυσία, την προσφορά στον πλησίον δύστυχε ρασοφόρε μου αντικατέστησαν η ιδιοτέλεια και οι «θυγατέρες» αυτής.
Η σήψη που ανέδυε από την παράλογη συναλλαγή της θρησκείας με την σατανοκινούμενη πολιτική έφθασε μέσα από γνωστές σκοτεινές διαδρομές μέχρι και την Ουάσιγκτον. Άλλωστε οι ΗΠΑ και τα φερέφωνα της είθισται να λησμονούν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα την προσφορά των ομογενών μας και αρέσκονται να αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να «μαστιγώνουν» την ελληνική Πολιτεία και το κράτος μας που αμυνόμενο στην επιθετική ανεξήγητη πολιτική των ΗΠΑ επιχείρησε να προβάλλει αντίσταση στο επιβαλλόμενο εξ αυτής μονοπώλιο... Όμως, εκεί στην Ουάσιγκτον λησμονούν ότι τα ηνία της γης τα κινεί μόνο ο Θεός, ο οποίος δεν επιθυμεί την αδικία. Και γι’ αυτό έχει στρέψει τη ρομφαία Του προς τις ΗΠΑ που ήδη νιώθουν ανάλογες πληγές με αυτές που δεχόταν ο σκληρόκαρδος Αιγύπτιος Φαραώ...
Τα εν Ελλάδι όργανα λοιπόν των ΗΠΑ, φθηνοί πολιτικοί της δεκάρας, δημοσιογράφοι και μεγάλο-επιχειρηματίες πήραν εντολή να ανοίξουν τώρα που διακυβεύονται σημαντικά εθνικά ζητήματα για τον τόπο μας τον ασκό του Αιόλου και να ελευθερώσουν τη σήψη αυτή των ανόητων εκείνων ρασοφόρων και των άσπονδων πολιτικών φίλων τους! Εργάζονται πυρετωδώς για να επιβάλλουν και πάλι τη «μονοπωλιακή» πολιτική των ΗΠΑ, εκβιάζοντας η και προετοιμάζοντας ένα γενικότερο κλίμα πολιτικής αλλαγής στην χώρα μας. Οι ΗΠΑ για να μην υποστούν μεγαλύτερα από τα δεινά, γεύση των οποίων τώρα γνωρίζουν οφείλουν εδώ και τώρα να σταματήσουν να διεκδικούν τα μονοπώλια. Ας συμμορφωθούν και οι λοιπές μεγάλες και πλούσιες χώρες που κάνουν τα αδύνατα –δυνατά στην προσπάθειά τους για το ποιός θα διοικεί τον κόσμο. Καημένοι άνθρωποι δεν καταλάβετε ακόμη πως μόνο ο Θεός διοικεί; Αλλάξτε λοιπόν τακτική για να κατοικήσει ο Θεός μέσα σας.
Τι δουλειά καλέ μου ιερέα είχες εσύ όμως στα βρώμικα αυτά παιχνίδια του πολιτικού σατανισμού; Γιατί εκθέτεις την πίστη μας και εμμέσως βάζεις σε περιπέτειες την πατρίδα μας; Τι λόγο θα δώσεις όταν θα στηθείς ενώπιον του ιερού βήματος; Γιατί επέλεξες το σκότος και απέρριψες το φως; Γιατί μετέτρεψες τον Οίκο του Κυρίου μας σε οίκο εμπορίου; Δεν φοβάσαι την οργή του Θεού και το πυρ που θα έρθει εξ αιτίας της απρεπούς συμπεριφοράς σου και της ασέβειας προς τον τριαδικό Θεό μας;
Αναρωτιέμαι καλέ μου ιερέα ποιά σχέση δύναται να σε συνδέει με την πολυτέλεια και την τριφηλή ζωή; Ποιά σχέση σε έκανε να αποστασιοποιηθείς από τη φιλία και την αγάπη του Κυρίου μας; Άγγιξες με την ασυδοσία σου και τις θεομίσητες πράξεις σου τον πάτο. Γνώρισες τον εξετευλισμό και τον πόνο αυτού που καταπατά τις εντολές του Κυρίου. Γιατί είναι αλήθεια ότι στην πορεία σου αυτή καταπάτησες ιερά και όσια και λύπησες αφάνταστα τον ουρανό. Ταυτίστηκες με τον άσωτο υιό της παραβολής θεωρώντας πως εργάζεσαι για το καλό του οίκου του Θεού, της Μονής σου, της Εκκλησίας σου... Έβαλες λύκους βαρείς που απέστειλε με ειδική αποστολή η ηγεσία των τεκτόνων, τα όργανα της σατανολατρείας να λυμαίνονται άγιους τόπους που παρέλαβες για να διαφυλάττεις. Έκλεισες με την ασεβή συμπεριφορά σου ερμητικά τις πόρτες στην χάρη του Αγίου Πνεύματος.
Όμως, δύστυχε ρασοφόρε μου και καλέ μου ιερέα μην πτοείσαι. Δύνασαι ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή να αντισταθείς στα σύννεφα της απελπισίας και της απογοήτευσης που σε έχουν τυλίξει. Δύνασαι να εξέλθεις από το αδιέξοδο και να θυμηθείς τους όρκους σου. Αρκεί να πατήσεις στο χαλί της μετάνοιας που η Παναγία μας με τις ικεσίες της προς τον Κύριο έστρωσε για σένα και τους όμοιούς σου. Το χαλί αυτό της μετανοίας προϋποθέτει όμως δάκρυα συντριβής τα οποία καθιστούν συνοδηγό σου την ταπείνωση, την αλήθεια και την ελπίδα μόνο στο Θεό και όχι σε δικηγόρους και σε άρχοντες. Ο Κύριος περιμένει την επιστροφή σου, όπως και όλοι οι εν Χριστώ αδελφοί σου. Και η επιστροφή σου θα γιορταστεί πανηγυρικά σε γη και ουρανό. Στάσου καλώς, στάσου με φόβο Κυρίου. Γένοιτο
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]