Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποιεί την Τουρκία


"Σταματήστε τα βασανιστήρια"


Το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε την Τουρκία να ασκήσει πολιτική «μηδενικής ανοχής» όσον αφορά τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση των κρατουμένων από τις υπηρεσίες ασφαλείας και αξίωσε από την Αγκυρα να του παρέχει διεξοδικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία των σχετικών ερευνών.
Η Επιτροπή Υπουργών, εκτελεστικός φορέας του οργανισμού, η οποία ελέγχει την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαπίστωσε μία ενίσχυση των εγγυήσεων στη διάρκεια της κράτησης και μία βελτίωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, όπως είχε ζητήσει το 2005.

Παρατήρησε όμως επίσης ότι η τουρκική νομοθεσία όσον αφορά την παραπομπή αστυνομικών, κατηγορουμένων για σοβαρά παραπτώματα, παραμένει ασαφής.
Η Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ 47 χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης όσον αφορά τις καταδίκες οι οποίες της έχουν επιβληθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έχοντας συγκεντρώσει 319 τον περασμένο χρόνο.
Από τις καταδίκες αυτές οι 23 αφορούσαν απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένων, οι οκτώ βασανιστήρια, οι 95 το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια και οι 99 δικαστική μεροληψία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]