Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαρκοζί θέλει να πει ποιοί είναι οι ένοχοι του παγκόσμιου οικονομικού προβλήματος


"Να τους επιβληθούν κυρώσεις

και να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες"

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ότι οι ηγέτες των χωρών οφείλουν να είναι "ειλικρινείς" για τη σοβαρότητα της οικονομικής κρίσης και ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους ευθύνονται για την κατάσταση.

"Οφείλουμε να λέμε την αλήθεια για την οικονομική κρίση που ζούμε", είπε ο Σαρκοζί παραλαμβάνοντας το ανθρωπιστικό βραβείο του Ιδρύματος Ελι Βάιζελ. "Πρέπει να αναρωτηθούμε για τις ευθύνες μας. Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φοβούνται για την οικονομική κατάστασή τους, για το διαμέρισμά τους, για τις οικονομίες που έβαλαν στην τράπεζα", πρόσθεσε.



"Καθήκον μας είναι να τους δώσουμε σαφείς απαντήσεις. Ποιος ευθύνεται για την καταστροφή; Αυτοί που ευθύνονται πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις και εμείς, οι ηγέτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αν δεν μιλάμε ξεκάθαρα, δεν θα χτίσουμε ένα σταθερό κόσμο", κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Σαρκοζί αναμένεται να αναφερθεί στην οικονομική κρίση στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σήμερα το πρωί.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]