Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση με τον Φριντ είχε χθες ο Μιλόσοσκι στη Νέα Υόρκη


Σχεδιάζουν το επόμενο "χτύπημά" τους;

"Μόνο η Ελλάδα φταίει για το όνομα..."

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντάνιελ Φριντ, είχε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ, στην ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κυριάρχησαν το ζήτημα του ονόματος και η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Για το θέμα της ονομασίας, ο κ. Μιλόσοσκι παρουσίασε τρεις λόγους για τους οποίους, κατά τη γνώμη του, «παρεμποδίζεται η διαδικασία επίλυσης του». Οπως υποστήριξε, ο πρώτος είναι «η επιμονή της Ελλάδας να αρνείται το μακεδονικό έθνος και τη γλώσσα, καθιστώντας το θέμα αυτό μέρος των διαπραγματεύσεων», ο δεύτερος είναι «το αίτημα της Αθήνας για αλλαγή του Συντάγματος της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", το οποίο εκλαμβάνεται ως άρνηση της κυριαρχίας και παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα ενός κυρίαρχου κράτους», και ο τρίτος είναι «η απαίτηση της Ελλάδας να υποδείξει σε τρίτες χώρες που έχουν ήδη αναγνωρίσει τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" με το συνταγματικό της όνομα, να μεταβάλουν την απόφασή τους».
Σύμφωνα με τον κ. Μιλόσοσκι, «μια αλλαγή των θέσεων της Ελλάδας θα διευκόλυνε τη διαδικασία, διευρύνοντας τις δυνατότητες λύσης του ζητήματος». ενω αμφότεροι οι συνομιλητές εκτίμησαν ότι η εκκρεμότητα μπορεί να λήξει, μόνον εάν και οι δύο χώρες κάνουν υποχωρήσεις.
Επιπλέον, ο κ. Μιλόσοσκι υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί ένας μηχανισμός, ο οποίος θα εγγυάται ότι οι δύο χώρες θα τηρήσουν μια ενδεχόμενη συμφωνία.
Όσον αφορά το θέμα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ θα υπολογίσει τα κρατικά της συμφέροντα προκειμένου να λάβει τη σχετική απόφαση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]