Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο για τα περί "παρθενογένεσης" του Γκιούλ


Χωρίς αισιοδοξία η συνέχεια


Έντονα αντέδρασαν τα κυπριακά κόμματα στη δήλωση του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να επιτευχθεί με «παρθενογένεση» ενός νέου κράτους με δύο ιδρυτικά συνιστώντα κράτη.
Τις θέσεις του Τούρκου προέδρου απέρριψε και ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας με δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη, όπου δήλωσε πως θα πει περισσότερα για τις θέσεις Γκιουλ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, που θα γίνει απόψε γύρω στα μεσάνυκτα ώρα Κύπρου.
Στη Λευκωσία, τα κόμματα επεσήμαναν πως οι θέσεις του Τούρκου προέδρου δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για λύση του Κυπριακού.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί σαφέστατο μήνυμα πως ο κυπριακός λαός, μέσα από τη βούλησή του για επίλυση του Κυπριακού δεν είναι δυνατόν να δεχθεί παρθενογενέσεις και λύσεις που παραπέμπουν σε δύο κράτη.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Γκιουλ ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δίνει τη δική της μάχη για λύση του προβλήματος, παρά τις δημόσιες τουρκικές τοποθετήσεις.
Από την πλευρά του, το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι η ομιλία του κ. Γκιουλ και ανάλογες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν αποκαλύπτουν την απροκάλυπτη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, που εκδηλώνεται όλο και πιο προκλητικά, ακόμα και μέσα στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Το ΔΗΚΟ κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη και τη διεθνή κοινότητα να πάψουν να ανέχονται τις μεθοδεύσεις της Αγκυρας και να της υποδείξουν ότι επιτέλους θα πρέπει να στηρίξει τη νέα διαδικασία αναζήτησης λύσης του Κυπριακού.
Το Σοσιαλιστικό Κίνημα ΕΔΕΚ ανακοίνωσε ότι η τουρκική πλευρά, Τουρκία και τουρκοκυπριακή ηγεσία, ναρκοθετεί ευθέως την προοπτική των απευθείας διαπραγματεύσεων με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν στη Νέα Υόρκη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]