Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστηρό μήνυμα Πέτεριγνκ στην Άγκυρα για τη Χάλκη


"Είναι καθαρή οπισθοδρόμηση..."


Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή της προοπτική, σε ό,τι αφορά και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερντ Πέτερινγκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέπτεται τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για το Διαπολιτισμικό Διάλογο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτερινγκ, μετά από σχετική ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου, αφού χαρακτήρισε οπισθοδρόμηση το κλείσιμο μιας τέτοιας σχολής, τόνισε πως «είναι απαραίτητη αλλά όχι ικανή προϋπόθεση, το να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης για να μπει η Τουρκία στην ΕΕ».

«Δεν αποτελεί τιμή για την Τουρκία το κλείσιμο της Σχολής της Χάλκης από το 1970, ενώ προυπήρχε δεκαετίες πριν. Θα πρέπει οι χριστιανοί να μπορούν να λατρεύουν το θεό τους στην Τουρκία, όπως οι μουσουλμάνοι μπορούν να το πράξουν στην ΕΕ. Ακόμα και άπιστος να ήμουν, θα υποστήριζα τον Παναγιώτατο, για την Σχολή και για τα άλλα οικήματα. Είναι προφανές και αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα και απορρέει και από τα δικαιώματα ιδιοκτησίας που έχουμε σε ένα ελεύθερο κράτος» πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής διεμήνυσε: «Θα ήθελα να συστήσω στην τουρκική κυβέρνηση να κινηθεί πιο γρήγορα και να αναγνωρίσει τις αρχές που έχουμε στην ΕΕ, διότι αν δεν αναγνωρισθούν, τούτο αντιτίθεται στην επιθυμία της να ενταχθεί στην ΕΕ».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]