Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχή ταξίδια του Πούτιν σε όλο τον κόσμο για κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών


Προς σύναψη συμφωνιών

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη επίσκεψη στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο χωρίς να σχολιάσει τα κίνητρα της επίσκεψης.
Η επίσκεψη του Πούτιν στη Λιβύη γίνεται "κατόπιν προσκλήσεως του ηγέτη της Επανάστασης", λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε ότι προγραμματίζεται η σύναψη μεγάλων συμβολαίων πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Λιβύη, ενώ ο ρωσικός όμιλος αερίου Gazprom είχε ανακοινώσει κάποια στιγμή ότι επιδιώκει την ανάπτυξη ενεργειακών σχεδίων στη χώρα αυτή.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, η Gazprom ανακοίνωσε ότι εξετάζει την ανάπτυξη κοινών ενεργειακών σχεδίων στη Λιβύη με την ιταλική Eni.

Παράλληλα, ρωσική στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Ίντερφαξ ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να πωλήσει στην Τρίπολη όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων,δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι, "όλα τα τεχνικά και οικονομικά ζητήματα έχουν ουσιαστικά ρυθμιστεί και το συνολικό ποσό των συμβολαίων μπορεί να ξεπερνάει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια".

Η Τρίπολη προτείνει την αγορά ρωσικών στρατιωτικών εξοπλισμών, ζητώντας σε αντάλλαγμα να σβηστεί το χρέος της προς την πρώην ΕΣΣΔ, το οποίο ανέρχεται σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ίντερφαξ και Ρία Νοβόστι.

Καλεί τον Πούτιν να γίνει ο αρχηγός του

Το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Ρωσίας θα καλέσει εντός της εβδομάδος τον Βλαντίμιρ Πούτιν να γίνει ο αρχηγός του, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του, το τέλος του οποίου θα δώσει τέλος στον γρίφο του ποιος πρόκειται στην ουσία να κυβερνήσει τη Ρωσία όταν λήξει η θητεία του νυν προέδρου.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει πως θα υπηρετήσει ως πρωθυπουργός μόλις ορκισθεί ο διάδοχός του στην προεδρία Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις 7 Μαΐου. Ωστόσο για πολλούς επενδυτές παραμένει ασαφές πόση και ποια εξουσία θα έχει ως πρωθυπουργός, ένα ερώτημα που έως σήμερα παραμένει εν πολλοίς αναπάντητο.

Σε περίπτωση που ο Πούτιν αποδεχθεί την πρόσκληση του κόμματος Ενωμένη Ρωσία να γίνει αρχηγός του, αυτό σημαίνει πως ο δημοφιλής πολιτικός κρηπιδώνει πλέον την εξουσία του κι ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα θέση του για να ασκεί επιρροή στην πολιτική ζωή της Ρωσία γι’ ακόμη πολλά χρόνια.

Αλλά εάν ο Πούτιν αρνηθεί, τότε αυτό θα σημαίνει πως μετά μία δοκιμαστική περίοδο 42 ημερών, έως ότου διαπιστώσει πως ο Μεντβέντεφ είναι ικανός ν’ αναλάβει την προεδρία, ο απερχόμενος πρόεδρος θ΄αναλάβει μία διακριτική θέση στην κυβέρνηση.

Προς ώρας το Κρεμλίνο δεν έχει δώσει ενδείξεις για τις διαθέσεις του Πούτιν ως προς την αρχηγία του κόμματος. Μάλιστα ο ίδιος αναμένεται να παραστεί μόλις στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου ανοίγουν σήμερα.

«Εάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν ηγηθεί της Ενωμένης Ρωσίας, αυτή θα είναι η καλλίτερη λύση. Αυτή η πρόταση θα του γίνει στο συνέδριο. Την πρόταση θα διατυπώσω εγώ προσωπικά κι αυτός θα είναι ο ορθός τρόπος για να γίνει», τόνισε ο ηγέτης του κόμματος και πρόεδρος της Κάτω Βουλής Μπόρις Γκριζλόφ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]