Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισε πόλεμος κατασκόπων στα Σκόπια - Απόλυτα εχθρικό το περιβάλλον για την Ελλάδα

Απαιτείται ύψιστη προσοχή από

τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας

Οι αμερικανικές επιδιώξεις στα Βαλκάνια, με τη συνειδητά υποδαυλιζόμενη, από την Ουάσιγκτον, εθνικιστική έξαρση στα Σκόπια, κατά «βαθύτερες» δυτικές εκτιμήσεις, συμβάλλουν σε ένα, εν δυνάμει, εχθρικό περιβάλλον για την Ελλάδα στα βόρεια σύνορά της.
Εξίσου ανησυχητική και απολύτως σχετική με την παραπάνω διαμορφούμενη αντίληψη είναι η, κατά πληροφορίες, διαπίστωση πως στη γειτονική χώρα αυτή τη στιγμή μαίνεται ένας «εσωτερικός πόλεμος κατασκόπων», με θέσεις μάχης, που έχουν ξεφύγει από την «παραδοσιακή αντιπαλότητα μυστικών υπηρεσιών» και διακρίνονται, τώρα, από έντονες εθνικιστικές διαχωριστικές γραμμές.
Αποτέλεσμα τούτου είναι να διανοίγεται διάπλατα και προς πάσα κατεύθυνση, λόγω του ανεξέλεγκτου της κατάστασης, το «διάβα» σε κάθε λογής εξτρεμιστικά στοιχεία Κοσοβάρων.
Καθίσταται, συνεπώς, σαφές ότι ο «προς Βορράν εχθρός» δεν αποτιμάται διά της στρατιωτικής ισχύος (σ.σ.: όπως... «λογικά» αυτό αποτελεί μέτρο σύγκρισης πολλών προβαλλόμενων επιχειρημάτων, που δεν καταλαβαίνουν τις ελληνικές θέσεις), αλλά από τις συνέπειες δημιουργίας ενός «διάτρητου κράτους», συνέπεια της καθ' όλα ασύνετης αμερικανικής πολιτικής, αποβλέπουσας, κατ' άλλους, σε χαμηλής εντάσεως αστάθεια στα Βαλκάνια για τον «έλεγχο των Ευρωπαίων». Με τη συστηματική ενίσχυση του «μακεδονικού εθνικισμού» ο Ντάνιελ Φριντ, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, φέρεται να 'χει «βάλει φιτιλιές» και στις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος -όπως διαπιστώνεται από «συμβούλους» σχετικών ζητημάτων -που, πλέον, βαδίζουν και ενεργούν, με την «αφοσίωση» στις θέσεις του «άρματος», που η κάθε μια της είναι συνδεδεμένη. Ετσι, όπως λέγεται, η αναγκαστική θεσμική και πολιτική συμβίωση προέδρου και πρωθυπουργού των Σκοπίων, επιδεικνυόμενη σε διάφορες εκφάνσεις τής εκεί ζωής, έχει λάβει τώρα τη μορφή ενός «πολέμου χαρακωμάτων» μεταξύ της Υπηρεσίας Κατασκοπίας, ελεγχόμενης από τον πρόεδρο Τσερβένκοφσκι, και των υπηρεσιών αντικατασκοπίας, αντιτρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, ελεγχόμενων από τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, μέσω συγγενικού του προσώπου.
Είναι ενδιαφέρουσα πάντως η, μέσα σ' όλη αυτή την κατάσταση στα Βαλκάνια, συνεπεία αμερικανικών ενεργειών, τοποθέτηση στην Αθήνα του «περιφερειάρχη» συντονιστή καταπολέμησης της τρομοκρατίας («Ε», 1/4/08), αποστελλόμενου από την Ουάσιγκτον, λόγω των «αυξημένων κινδύνων», προβλεπόμενων από τις αμερικανικές υπηρεσίες στην περιοχή των Βαλκανίων.
Οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν με «μεγάλη προσοχή» και πολλοί από αυτούς επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στις «απροσεξίες Φριντ».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]