Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάτω τα χέρια από τη Θράκη


Λιάνα Κανέλλη

Χείμαρος γι άλλη μία φορά

Σήμερα, πριν κλείσει η δεκαετία, η απόσταση του Κοσόβου που αναγνωρίστηκε εσπευσμένως από τους βομβαρδιστές - προστάτες του Ευρωπαίους και Αμερικανούς, είναι η γεωστρατηγική βόμβα των Βαλκανίων και ίσως της Ευρώπης και του κόσμου, όπως χαράχτηκε με θυσίες εδώ και 100 χρόνια, δύο παγκόσμιους πολέμους και αμέτρητους «τοπικούς» όσο και φονικούς.
Η ματιά που ρίχνουμε στο μέλλον κλεφτά και στο παρελθόν βιαστικά για να επιζήσουμε σ' ένα αβέβαιο παρόν είναι πικρά εξεγερτική.
Μας θυμάμαι, να γράφω εδώ, 6 μήνες πριν από το Ολοκαύτωμα της Σερβίας-Γιουγκοσλαβίας, τον Οχτώβρη του '98 «κάτω τα χέρια απ' τη Σερβία».
Ζήτησα να κάνουμε και εξώφυλλο την προφητεία (;) κι όλοι εδώ στην NEMECIC εκφράστηκαν επιφυλακτικά για το «επίκαιρον» του πράγματος.
Επέμεινα. Όχι ότι αποσοβήσαμε τίποτε. Αλλά στερήσαμε το άλλοθι των τρεχόντων πολιτικών και πολιτών.
Προετοιμάσαμε μία μειοψηφία σκεπτόμενων ανθρώπων που είχαν τις πληροφορίες τις απαιτούμενες για να διαμορφώσουν ελεύθερα την κρίση τους περί τα κοινά.
Σ' αυτό το τεύχος το «Κάτω τα χέρια από τη Θράκη» μοιάζει να έρχεται ωσαύτως πρόωρα ως προειδοποίηση και μαύρη προφητεία. Γιατί ένα έξοχο ρεπορτάζ στον Ελεύθερο Τύπο πριν από μερικές εβδομάδες πέρασε απαρατήρητο πολιτικώς ακόμα κι από τους «ελληναράδες» των ψευτοτσαμπουκάδικων παραθύρων.
Ίσως κι επειδή το Δ' Ράιχ το αμερικανοευρωενωσίτικο κατέχει πια γιγάντιο μέρος του μιντιακού οπλοστασίου, χειραγωγεί τις μάζες με την τιμή του πετρελαίου, την Ύφεση στην οικονομία και τις οδηγίες για ασφαλιστικά νομοσχέδια.
Απ' την άλλη, όσα θα διαβάσετε εδώ, εν μέσω «εθνικής ευφορίας» περί του «ενεργειακού κόμβου» κι άλλα παρόμοια αλαζονικά και εύηχα, να σας προτρέψουν να μεταφράσετε την πωλούμενη αλήθεια σε πραγματική και επερχόμενη.
Η Θράκη είναι το ευρωνατοϊκό προνομιακό γεωστρατηγικό τοπίο (αύριο αυτόνομο και μεθαύριο ανεξάρτητο κράτος) για την επέκταση των ιμπεριαλιστικών δυτικών συμφερόντων προς Ανατολάς με στόχο τον Καύκασο και τη Ρωσία.
Προνομιακός εξισορροπητικός, λόγω Δαρδανελίων και θάλασσας (Εύξεινος και Αιγαίο) στρατηγικός στόχος άσκησης ισχύος στον αντίποδα της πάντα ταραγμένης πετρελαιοφόρου Μέσης Ανατολής.
Ήδη οι Τούρκοι -και καθόλου μόνοι τους- κατάγουν τη μία περήφανη νίκη μετά την άλλη για τη δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Δυτικής Θράκης!!!
Μη βαυκαλίζεστε ότι πρόκειται για υπερβολές.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]