Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκαλεί ο Σκοπιανός πρέσβης

Δεν βάζουν μυαλό οι Σκοπιανοί

Το αδιάλλακτο και προκλητικό πρόσωπο της σκοπιανής ηγεσίας έδειξε ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των Σκοπίων στην Αθήνα, κ. Χατζινσκι όταν πήρε τον λόγο σε ημερίδα στην Σχολή Ίκαρων για την Ασφάλεια στα Βαλκάνια.
Κουνώντας επιδεικτικά την πρόσκληση που είχε λάβει, είπε με έμφαση ότι εκπροσωπεί την «Μακεδονία» και όχι την ΠΓΔΜ και επανέλαβε ότι τα Σκόπια δεν συζητούν αλλαγή του ονόματος τους.
Στην προκλητικότητα του σκοπιανού διπλωμάτη απάντησε αμέσως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσακος λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για σχέσεις καλής γειτονίας, όταν σε χάρτες που διακινούνται στις ένοπλες δυνάμεις στα Σκόπια, εμφανίζεται η ελληνική Μακεδονία στα όρια της ΦΥΡΟΜ.
Νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη είχε καλέσει εκ νέου την γειτονική χώρα να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της για να βρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία.
Τα βλέμματα όλων σε Αθηνά και Σκόπια είναι στραμμένα στην επίσκεψη στην περιοχή του Μαθιου Νιμιτς ο οποίος αναμένεται να διερευνήσει τα περιθώρια ουσιαστικής διαπραγμάτευσης μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα.
Για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα του ονόματος και να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ πιέζουν και οι Αμερικανοί.
Ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τόμας Κατριμαν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και στις δυο πλευρές.
Ο Μαθιου Νιμιτς αναμένεται στα Σκόπια την Πέμπτη και στην Αθήνα την Παρασκευή.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]