Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ντόπα, τα Σκόπια κι εμείς...!

Τελικά, τι μας κάνει υπερήφανους και τι μας κάνει να αισθανόμαστε ταπεινωμένοι; Κι αλήθεια, τι αξίζει περισσότερο; Αν τα Σκόπια θα λέγονται Ανω, Πέρα ή Παραπέρα «Μακεδονία» ή πόσα παιδιά που ονειρεύονται να βρεθούν στο βάθρο του χρυσού Ολυμπιονίκη θα καταλήξουν στο βάραθρο;

Αναμφίβολα, είναι δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα -που συνέπεσαν στην επικαιρότητα- τα οποία, αν ήμασταν σοβαρή χώρα, θα είχαμε επιλύσει προ πολλού.

Φτάσαμε να πανηγυρίζουμε για το γεγονός ότι θέσαμε βέτο επειδή τα Σκόπια δεν συμφώνησαν με αυτό που εμείς ήμασταν αντίθετοι πριν από 15 χρόνια (το «Νέα Μακεδονία») και εμφανιζόμαστε για μια ακόμη φορά να... πέφτουμε από τα σύννεφα για την αποκάλυψη των ντοπέ αθλητών μας.

Το 93, με προτροπή των μεγάλων κομμάτων, βγήκαμε κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε πως «Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Σήμερα, τα ίδια κόμματα μας έπεισαν ότι απαιτείται νηφαλιότητα και «γεωγραφικός προσδιορισμός» που θα συνοδεύει το όνομα «Μακεδονία».

Να υποθέσουμε ότι το 93 είχαμε πάρει διεγερτικά φάρμακα (εν αγνοία μας, εννοείται, και από λάθος κινέζικη παρτίδα), που σήμερα τα έχουμε αντικαταστήσει με... ηρεμιστικά;

Το 2004, μέρες που τα εισιτήρια της Ολυμπιάδας για τον στίβο είχαν γίνει ανάρπαστα, έσκασε η βόμβα για τον Κεντέρη και τη Θάνου. Πέσαμε από τα σύννεφα! (άλλη μία φορά)...

Και τότε (αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς) ακούσαμε τις γνωστές φράσεις: Οι εμπλεκόμενοι δεν γνώριζαν τίποτα και οι αρμόδιοι δήλωσαν αποφασισμένοι να «φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μάλιστα, ήταν εκείνος που εξήγγειλε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα μελετούσε το πρόβλημα και θα πρότεινε λύσεις, οι οποίες έμειναν φυσικά στο συρτάρι.

Τώρα, πέφτουμε ξανά από τα... σύννεφα. Κι ακούμε ξανά μια από τα ίδια, αυτήν τη φορά από τους Μ. Λιάπη και Γ. Ιωαννίδη που βρίσκονται στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Μπορούμε άραγε να ελπίζουμε;

ΥΓ.: Είναι θλιβερό πως άνθρωποι που λατρέψαμε εμφανίζονται στα μάτια των πολιτών ως παντελώς ανεύθυνοι που τρέχουν να κρυφτούν πίσω από μια... μικροσκοπική Κινέζα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]