Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εν μέσω πολιτικής όξυνσης στα Σκόπια η νέα πρωτοβουλία Νίμιτς

Προεκλογική πόλωση στα Σκόπια

Οι ασφυκτικές πιέσεις των Αμερικανών και η προεκλογική πόλωση στα Σκόπια συνθέτουν το σκηνικό πριν από τη νέα πρωτοβουλία για το θέμα του ονόματος του Μάθιου Νίμιτς ο οποίος επισκέπτεται στα τέλη της εβδομάδας τα Σκόπια και την Αθήνα.
Η Ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα, όπου λίγες ώρες μετά την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την 1η Ιουνίου έχει ξεσπάσει μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Η επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ραντμίλα Σεκέρινσκα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι για δειλία και τον χαρακτήρισε «Φιντέλ Κάστρο με κοντά παντελόνια», επειδή απέφυγε τη συζήτηση στην Βουλή για τις εκλογές.
«Ήταν και παραμένει φοβητσιάρης. Δεν μίλησε στην Βουλή, έκανε διάγγελμα» είπε μεταξύ άλλων η κ. Σεκέρινσκα. Ο Νίκολα Γκρούεφσκι εμφανίσθηκε να υπερασπίζεται τα δίκαια των Σκοπίων, ενώ και τα Αλβανικά κόμματα αλληλοκατηγορούνται για την στήριξη ή όχι της κυβέρνησης, διεκδικώντας μεγαλύτερη ανάμειξη στις μελλοντικές εξελίξεις.
Η Αθήνα ανησυχεί για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα, καθώς σε ενδεχόμενη διαπραγμάτευση με την υπηρεσιακή κυβέρνηση ελλοχεύουν κίνδυνοι και παγίδες, ενώ θεωρεί, ότι δεν υφίστανται οι προηγούμενες προτάσεις Νίμιτς και αναμένονται νέες. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι, που τονίζουν ότι ακόμη κι αν βρεθεί συμβιβαστική λύση στο όνομα το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να την αποδεχθεί αμέσως, παρά μόνο μετά τις εκλογές στα Σκόπια.
Θετικά κρίνει την άσκηση βέτο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αλλά προειδοποιεί για τους κίνδυνους της διαπραγμάτευσης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]