Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκάλα η νέα προσωπάρχης στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ


H προσωπάρχης της Τζάνετ Γέλεν, όταν αυτή αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, υπό τη νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, θα είναι η Τουρκάλα Ντιντέμ Νισαντζί, νυν στέλεχος του Bloomberg, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στο ίδιο το Bloomberg.

Σύμφωνα με τo Bloomberg, η προσφορά έχει ήδη γίνει και η Νισαντζί την έχει ήδη αποδεχτεί.

Ο Μπεν Χάρις, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Μπάιντεν, θα ενταχθεί επίσης στο Υπουργείο Οικονομικών ως ανώτερος σύμβουλος της Γιέλεν, σύμφωνα με δύο πηγές του Bloomberg. Ο Χάρις βοήθησε τον Μπάιντεν και τα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας να αναπτύξουν βασικές προτάσεις φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Η Νισαντζί είναι παγκόσμια επικεφαλής δημόσιας πολιτικής για την Bloomberg LP, τη μητρική εταιρεία της Bloomberg News. Εάν η Γέλεν αναλάβει τελικά το Υπουργείο Οικονομικών, η Νισαντζί θα είναι μία από τις πλησιέστερες βοηθούς της. Ο διορισμός της δεν χρειαζεται να έχει την επιβεβαίωση της Γερουσίας.

Η Νισαντζί ήταν προσωπάρχης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και εργάστηκε για την Promontory Financial Group πριν από την ένταξή της στη Bloomberg το 2018. Εργάστηκε προηγουμένως ως διευθύντρια προσωπικού στην τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας και υπηρέτησε στο Υπουργείο Οικονομικών από το 1998 έως το 2001 ως αναπληρώτρια υφυπουργός.

Μέχρι στιγμής ούτε στελέχη από το περιβάλλον του Μπάιντεν, ούτε από της Νισαντζί έχουν σχολιάσει επί του θέματος.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]