Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Financial Times: Το μεγάλο παιχνίδι του Ερντογάν


Στρατιές, κατάσκοποι και δίψα για ισχύ

Τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την στην Αφρική, τον Καύκασο μέχρι και την προβληματική σχέση του με την ΕΕ, εξετάζει αφιέρωμα της εφημερίδας Financial Times.

Η απόφαση του Ερντογάν να ρίξει όλη του την προσοχή στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία, ακόμη και όταν οι δυτικές δυνάμεις ζητούσαν κατάπαυση του πυρός, ήταν η τελευταία επίδειξη δύναμης μιας εξωτερικής πολιτικής, που χαρακτηρίζεται αφενός από ασυμβίβαστη ρητορική και αφετέρου από στρατιωτική ισχύ, αναφέρει η εφημερίδα ξεκινώντας την ανάλυση της.

Η Financial Times εστιάζει στο πως η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας άλλαξε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και πως στη συνέχεια, τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Ερντογάν ενεπλάκη στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ, έστειλε στρατεύματα στη Λιβύη, είχε αντιπαράθεση με την Ελλάδα καθώς και άλλες παρεμβάσεις που εκνεύρισαν τους συμμάχους της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Με φόντο την πρόσφατη αλλαγή στη ρητορική του Ερντογάν, μετά την ήττα του συμμάχου του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και τις συμφωνίες του Ισραήλ, η εφημερίδα αμφιβάλει αν ο Ερντογάν είναι πρόθυμος ή ικανός να συμβιβαστεί για τα ζητήματα που μαστίζουν τις σχέσεις της Τουρκίας με τους συμμάχους της και εάν η νέα αυτή γλώσσα σύντομα αντικατασταθεί με νέο γύρο επίδειξης ισχύος.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]