Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης με την ασφάλεια στον Έβρο


Ελληνική… “ισλαμική πόλη” στα σύνορα του Έβρου με υπογραφή Νότη Μηταράκη;  


Στις 28.12.2020 αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» πρόσκληση υποβολής προτάσεων με τίτλο «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου», από το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου ύψους €30 εκατομμυρίων.

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, στην δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς.

Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ ενώ προβλέπεται και δημιουργία περιμετρικής οδού με περίφραξη.»

Η απόφαση αναρτήθηκε στις 29/12/2020 και οι προτάσεις έπρεπε να υποβληθούν μέχρι 31/12/2020. (Είναι προφανές ότι η προκήρυξη είναι φωτογραφική και εξυπηρετεί συμφέροντα.) Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι στο Φυλάκιο, σε μια έκταση 70 στρεμμάτων, πρόκειται να κατασκευαστεί μια άρτια οργανωμένη «μικρή ισλαμική πόλη!»

Το χωριό Φυλάκιο στο Βόρειο Εβρο, απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από τις Καστανιές και περίπου άλλα τόσα από τη Νότια Βουλγαρία, όπου υπάρχει ισχυρή μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα.

Η δομή αυτή προβλέπεται να φιλοξενήσει, τουλάχιστον 1.500 άτομα, αλλά όπως όλοι γνωρίζουν, συνήθως, εγκαθίστανται πολλοί περισσότεροι των αρχικώς προβλεπομένων. Η Μόρια είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Το Φυλάκιο έχει μόλις και μετά βίας 600 κατοίκους, στην πλειοψηφία τους υπερήλικες.

Αντιλαμβάνεστε τι συνέπειες θα έχει τόσο για το Φυλάκιο, όσο και για τα γύρω χωριά, η δημιουργία μιας «μικρής ισλαμικής πόλης» στην οποία, ως επί το πλείστον, θα διαμένουν άτομα νεαρής ηλικίας.

Θυμίζω σε όλους ότι τον περασμένο Μάρτιο, το καθεστώς της Άγκυρας είχε μεταφέρει στα σύνορα χιλιάδες παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι επί 30 ημέρες επιχειρούσαν, δημιουργώντας βίαια επεισόδια και επιτιθέμενοι εναντίον των Ελληνικών συνοριακών δυνάμεων ασφαλείας, να περάσουν παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές και να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι εκείνος ο όχλος κατευθύνονταν από το καθεστώς του Ερντογάν, απόδειξη ότι όταν απέτυχαν να περάσουν τα σύνορα, με πρωτοβουλία των τουρκικών αρχών, οι επιτιθέμενοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή και δεν εμφανίστηκαν έκτοτε, τουλάχιστον οργανωμένοι.

Για εκείνες τις προσπάθειες οι κάτοικοι του Έβρου επαινέθηκαν, οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέσπασαν θετικά σχόλια, η ηγεσία της ΕΕ, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκαν την περιοχή για να δηλώσουν ότι οι Καστανιές δεν είναι μόνον σύνορα της Ελλάδος, αλλά αποτελούν, ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκά σύνορα.

Φανταστείτε για μια στιγμή τι θα γινόταν στις Καστανιές, αν είχε ήδη δημιουργηθεί η δομή στο Φυλάκιο, και το καθεστώς Ερντογάν υποκινούσε μια εξέγερση των 1.500 «φιλοξενουμένων»; Οι ελληνικές δυνάμεις θα βρισκόταν εν μέσω δυο «εχθρών» και πιθανότατα το μέτωπο θα έπεφτε.

Ο,τι λοιπόν απέτυχε να κάνει ο Ερντογάν με τη βία, «προσφερόμαστε» να το κάνουμε εμείς με…ειρηνικό τρόπο και …αισθήματα αλληλεγγύης! Αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης δεν υπακούει σε καμιά λογική. Πρόκειται για μια ολέθρια απόφαση και εθνικά επικίνδυνη.

Η δημιουργία δομής, όπου θα εγκατασταθούν «παράτυποι μετανάστες» , οι οποίοι ελέγχονται και κατευθύνονται από το βαθύ κράτος της Τουρκίας, υπονομεύει όχι μόνον τον Εβρο, αλλά την εδαφική και εθνική ενότητα της Πατρίδος.

Είναι σαν να δημιουργούμε ένα προγεφύρωμα του εχθρού μέσα στο έδαφος μας.
Είναι σαν να ανοίγουμε την κερκόπορτα για να διαβούν εισβολείς.
Είναι σαν να στέλνουμε ένα μήνυμα στα εκατομμύρια μεταναστών που περνούν από την Τουρκία ότι στον «Έβρο ανοίξαμε και σας περιμένουμε!»

Γιατί ποιος θα ρισκάρει να «θαλασσοπνιγεί» στο Αιγαίο και να πληρώσει μια περιουσία στους διακινητές, όταν άνετα θα μπορεί να πάρει το λεωφορείο, να πάει στην Αδριανούπολη και να περάσει τα σύνορα από τις Καστανιές; Επιπλέον, ας μην έχουμε καμιά αμφιβολία, ότι αυτοί οι 1.500 που προορίζονται να εγκατασταθούν εκεί, σύντομα θα προσκαλέσουν συγγενείς και φίλους.

Ο Έβρος θα γίνει πόλος έλξης!
Ο ένας θα φέρνει τον άλλο!
Σε λίγο θα κορεστεί η πρώτη…δομή.
Και μετά θα χρειαστεί και νέα.

Μετά το Φυλάκιο θ΄ακολουθήσουν τα κλειστά πλέον στρατόπεδα στην Καρωτή και στον Προβατώνα.
Και όταν πλέον δεν θα φτάνουν οι… δομές, θα τρέχουν να καταλαμβάνουν τα ακατοίκητα σπίτια.
Αν νομίζουμε ότι θα μείνουν προσωρινά και θα φύγουν, είμαστε γελασμένοι!

Οι εισβολείς θα επιδοτούνται γενναιόδωρα από την Άγκυρα, για να παραμείνουν στον Έβρο!
Για προφανείς λόγους.
Όσοι ξέρουν την περιοχή, καταλαβαίνουν, δεν χρειάζονται περισσότερα.

Και προφανώς στον Έβρο δεν θα κατευθύνονται δυστυχείς και κατατρεγμένοι πρόσφυγες, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά φανατικοί τζιχαντιστές, σαν αυτούς που εκπαιδεύει η Άγκυρα στα στρατόπεδα της Σομαλίας και της Συρίας.
Καταλαβαινόμαστε, νομίζω…

Θα εγκαταστήσουμε, λοιπόν, στον Έβρο μερικές χιλιάδες «παράτυπους μετανάστες», ενώ στην ουσία θα είναι στρατός εισβολής, τους οποίους θα μας στέλνει η Τουρκία.

Υπάρχει κανένας που έχει αμφιβολίες ότι αυτοί θ’ αποτελέσουν τον πολιορκητικό κριό της Τουρκίας;
Ότι ανοίγουμε τις πύλες και βάζουμε μέσα τον …Δούρειο Ίππο;

Η δημιουργία δομής στο Φυλάκιο της Ορεστιάδος αποτελεί το πρώτο βήμα για τον εποικισμό του Έβρου.
Δημιουργούμε πυρήνες οι οποίοι θ΄αρχίσουν να συνεργάζονται με τους ομόθρησκους τους στη Νότια Βουλγαρία, τη Ροδόπη και την Τουρκία.
Προφανώς όχι με στόχο την…ανάπτυξη της περιοχής, αλλά την υπονόμευσή της.

Το σχέδιο του Μηταράκη δεν πρέπει απλώς να αποσυρθεί, αλλά να ακυρωθεί στην πράξη, να θαφτεί βαθειά και να μην επανέλθει ποτέ. Αποτελεί τραγική ειρωνεία, αλλά στο μέρος αυτό, όπου η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μικρή ισλαμική πόλη, στη δεκαετία του 1980, λειτουργούσε βιοτεχνία ένδυσης η οποία χρεοκόπησε γιατί προφανώς δεν άντεχε τον ανταγωνισμό.

Αν η κυβέρνηση θέλει να δείξει το ενδιαφέρον της για τον Έβρο, ας στηρίξει την επαναλειτουργία της επιχείρησης, ας δώσει τις παραγγελίες για την ένδυση του Ελληνικού Στρατού και της Αστυνομίας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μείνουν οι κάτοικοι στον τόπο τους. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη και όχι με την δημιουργία hot-spots.

Ως εκ τούτου, το “όχι” στη δημιουργία κέντρου «φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών” στο Φυλάκιο, πρέπει να είναι καθολικό γιατί αφορά όχι μόνον εμάς που καταγόμαστε από τον Έβρο, αυτήν την πανέμορφη και ευλογημένη περιοχή, αλλά όλους τους Έλληνες που αγαπάνε την Πατρίδα. Και το “όχι” αυτό είναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΌ ΚΑΘΗΚΟΝ…

* Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης κατάγεται από το Ασημένιο Έβρου, είναι συγγραφέας, έχει ζήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια στη Νέα Υόρκη και έχει διατελέσει Πρόεδρος του «Πανθρακικού Συλλόγου Αμερικής», ο «Ορφέας».

HellasJournal

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]