Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΑΕ: Η Τουρκία να σταματήσει την στήριξη της μουσουλμανικής αδελφότητας αν επιθυμεί σύσφιξη των σχέσεων


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καλούν την Τουρκία να σταματήσει να είναι ο «πρωταρχικός υποστηρικτής» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αν επιθυμεί να βελτιωθούν οι μεταξύ τους σχέσεις σύμφωνα δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Ανουάρ Γκαργκας.

Μιλώντας στο Sky News Arabia, ο Γκαργκας δήλωσε ότι τα ΗΑΕ δεν έχουν λόγο να βρίσκονται σε σύγκρουση με την Άγκυρα. «Θέλουμε να πούμε στην Τουρκία ότι θέλουμε κανονικές σχέσεις ωστόσο το ζήτημα της στήριξης στη Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι σημαντικό για εμάς». «Δεν έχουμε προβλήματα με την Τουρκία, όπως ζητήματα συνόρων ή άλλα παρόμοια θέματα».

Η ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ και των γειτόνων του στον Κόλπο, που δρομολογήθηκαν αυτό το μήνα, έχουν επίσης δώσει ώθηση στις προσπάθειες αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Τουρκίας, η οποία είναι στενός περιφερειακός σύμμαχος της Ντόχα.

Η Τουρκία και τα ΗΑΕ έχουν βρεθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα σε πολλά περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Τα ΗΑΕ και οι σύμμαχοί του στον Κόλπο θεωρούν την Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ είναι καχύποπτοι για την επιρροή της Τουρκίας στις αραβικές χώρες και θεωρούν τους περιφερειακούς στόχους της ως σύγκρουση συμφερόντων. Η Τουρκία συγκρούστηκε με τα ΗΑΕ και άλλες περιφερειακές δυνάμεις για πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο στη Λιβύη.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]