Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Πολιτική πάνω σε ψέματα κάνει η Ελλάδα


Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυρώσεις
Αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως γνωρίζει πολύ καλά τον Τζο Μπάιντεν από την εποχή του Ομπάμα

Πολιτική πάνω σε ψέματα κάνει η Ελλάδα, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την να συμπεριφερθεί ειλικρινά και τότε η Τουρκία θα ανταποκριθεί. Σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του για το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι «αυτοί σηκώνονται συνεχώς από το τραπέζι. Μας κάλεσε σε διαπραγματεύσεις ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, έφυγαν κι από εκεί. Είπαμε να γίνει ειδικά ένα βήμα μεταξύ Αλβανίας-Τουρκίας-Ελλάδας, ούτε κι εκεί ήρθαν. Συνέχεια πολιτική πάνω σε ψέματα. Τέτοια είναι η προσέγγισή τους. Όπως σταθήκαμε όρθιοι χθες, έτσι και σήμερα θα συνεχίσουμε το δρόμο μας. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο όποια και να είναι. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ποτέ. Αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί ειλικρινά, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο τραπέζι», δήλωσε.

Αντίστοιχα, για τις κυρώσεις που συζητά η ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν απασχολεί και πολύ την Τουρκία αυτή η απόφαση. «Άλλωστε από το 1963, η ΕΕ εφαρμόζει κυρώσεις εναντίον μας. Ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε ειλικρινά η ΕΕ. Ποτέ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά εμείς από τότε μέχρι σήμερα κάναμε υπομονή, κάνουμε υπομονή», ανέφερε. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δυστυχώς η πολιτική δεν πάει πολύ καλά στον κόσμο. Για ό,τι σκεφτεί κανείς αμέσως έρχονται κυρώσεις στο τραπέζι. Τί είναι αυτό που έχει ξεκινήσει μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ; Εμείς δεν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ;».


«Ας αναλάβει ο Μπάιντεν και έπειτα θα συζητήσουμε κάποια πράγματα»

Αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως όταν ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει μαζί του για ορισμένα θέματα, ενώ σημείωσε πως δεν είναι ξένος στον Μπάιντεν και ότι τον γνωρίζει πολύ καλά από την περίοδο του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως σήμερα -μετά από τις ΗΠΑ- μια από τις νατοϊκές χώρες που βρίσκονται ανάμεσα στις 5 πρώτες είναι η Τουρκία και πρόσθεσε ότι «αυτό το έχουν ομολογήσει πάντοτε οι ίδιοι. Δυστυχώς σήμερα βρίσκουμε άκομψα τα όσα διατυπώνονται σχετικά με τα όπλων που προμηθευόμαστε. Δεν βρίσκουμε σωστές κυρίως τις προσεγγίσεις στα βόρεια της Συρίας, στα ανατολικά του Ευφράτη. Πιστεύω πως είναι νωρίς για δηλώσεις από τώρα. Ας αναλάβει ο Μπάιντεν το αξίωμα και θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε κάποια πράγματα με τον Μπάιντεν».

Τονίζοντας πως δεν μπορούν να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των εθνών και ειδικά στην πολιτική ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις με τον Μπάιντεν θα είναι καλές. «Στη διπλωματία βρίσκουμε πάντα μια οδό συζητώντας και συμφωνώντας πάνω σε αυτά τα θέματα. Πιστεύω πως θα λειτουργήσουμε αυτή την περίοδο πολύ πιο καλά».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και σε ένα επεισόδιο ρατσιστικής επίθεσης σε βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας Μπασάκσεχίρ στο Παρίσι λέγοντας ότι «είναι μια νέα έκφραση της άκρως ρατσιστικής προσέγγισης της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια. Αυτή η προσέγγιση εδώ δεν συγχωρείται». Σε αγώνα ποδοσφαίρου στο Παρίσι μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και τουρκικής Μπασάκσεχίρ, ο Ρουμάνος διαιτητής Σεμπάστιαν Κολτέσκου αποκάλεσε «νέγρο» το βοηθό προπονητή της Μπασάκσεχιρ από το Καμερούν, Πιέρ Γουέμπο, κι έπειτα το απέβαλε από το παιχνίδι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμά του στο τουίτερ καταδίκασε τη Γαλλία και πάλι για το τη λεκτική επίθεση του Ρουμάνου διαιτητή, καλώντας την ΟΥΕΦΑ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Τελικά αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο διαιτητής και ο αγώνας, που σταμάτησε στο 17ο λεπτό χθες, θα συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αντέδρασαν με τίτλους, όπως «Ρατσιστικός σεισμός» και «Σκάνδαλο στο Παρίσι», «Η Τουρκία ξεσηκώθηκε».

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]