Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυρώσεις light στην Τουρκία;



Το μεγάλο "αγκάθι" των τελευταίων ημερών που είχε να κάνει με το βέτο της Πολωνίας και της Ουγγαρίας στον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027 και στο Ταμείο Ανάκαμψης, τελικά δεν πρόκειται να απασχολήσει τους ηγέτες μετά από την συμφωνία που πέτυχε χθες το βράδυ η γερμανική προεδρία με τις δύο χώρες. Συμφωνία που ξεμπλοκάρει τα 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ των δύο χρηματοδοτικών πακέτων.

Σχετικά με την κλιματική αλλαγή οι ηγέτες θα εξετάσουν την πρόταση της Κομισιόν για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% μέχρι το 2030 και σε σύγκριση με το 1990. Οι πιθανότητες έγκρισης του στόχου είναι αρκετές δεδομένου ότι η μόνη χώρα που έχει επιφυλάξεις είναι η Πολωνία. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα έχει εγκριθεί ο τελικός στόχος που είναι να φτάσει η ΕΕ σε κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050.

Σκληρή γραμμή προκρίνουν Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία και Αυστρία

Για την πανδημία του κορωναϊού η συζήτηση θα αφορά, κυρίως, τον συντονισμό στο θέμα του εμβολιασμού και κυρίως την από κοινού αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που δημιουργεί ανησυχία στους πολίτες.

Σε σχέση με την Τουρκία οι ηγέτες θα διαπιστώσουν σήμερα ότι η Άγκυρα δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση που της έκανε η ΕΕ τον Οκτώβριο για μια θετική ατζέντα στις σχέσεις των δύο πλευρών συνεχίζοντας τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το σχέδιο συμπερασμάτων που θα βρεθεί στο τραπέζι της Συνόδου κάνει λόγο για κυρώσεις σε πρόσωπα και εταιρείες του ενεργειακού τομέα, ενώ παραπέμπει για πιο βαθιές κυρώσεις σε νέα συζήτηση το Μάρτιο. Με τη διατύπωση αυτή δεν φαίνεται να συμφωνούν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Αυστρία, οι οποίες ζητούν τομεακές οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]