Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Θέλουμε σχέσεις με την Ευρώπη, αλλά...


...να φέρει την Ελλάδα στο τραπέζι

Χάδια και νουθεσίες προς την Ευρώπη, επίθεση κατά της Ελλάδας και πάλι από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στη συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του. Συζήτησαν το θέμα της Συρίας, ανατολικής Μεσογείου και Λιβύης κι ο Μέβλουτ Τσαβούσογλου απευθύνθηκε για άλλη μια φορά στην Ευρώπη λέγοντας ότι «θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ. Κι αυτό δεν το λέμε επειδή είναι η σύνοδος της ΕΕ».

«Υπάρχουν προβλήματα που πηγάζουν τόσο από εμάς όσο και από την ΕΕ. Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ένα ειλικρινή ρόλο σε σχέση με τα προβλήματά μας με την Ελλάδα», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι μας βρισκόμαστε σε μια ήπειρο. Ζούμε στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Και για να φέρουμε την σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη αυτής της ηπείρου πρέπει να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας. Η συνεργασία οδηγεί σε ένα θετικό περιβάλλον. Για να δημιουργηθεί θετικό περιβάλλον, πρέπει να εγκαταλείψουμε τα αρνητικά στοιχεία και να αναπτύξουμε τα θετικά. Πρέπει να γίνει αμοιβαία.

Με αυτή την αντίληψη εμείς θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ. Δεν το λέμε αυτό επειδή αύριο είναι η σύνοδος κορυφής της ΕΕ και συζητούνται κυρώσεις. Το λέμε πάντα αυτό.

Εμείς όχι μόνο από την αυριανή σύνοδο, αλλά αναμένουμε πάντοτε από την ΕΕ να συμπεριφέρεται στρατηγικά και με κοινή λογική. Και θέλουμε να συμβάλει στην επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων. Αλλά πρέπει να ζητηθεί από την ΕΕ να αναλάβει έναν ειλικρινή μεσολαβητικό ρόλο».

Αναφερόμενος στη στάση της Αθήνας είπε ότι το τελευταίο διάστημα έδωσαν σημαντικές ευκαιρίες στη διπλωματία.

«Πρώτα καθυστερήσαμε την έξοδο του πλοίου. Μετά το πλοίο ήρθε στο λιμάνι της Αττάλειας για συντήρηση και ζητήσαμε αυτή η περίοδος να αξιολογηθεί σωστά. Αλλά αυτή την περίοδο είδαμε την Ελλάδα και Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου να συμπεριφέρονται προκλητικά. Είδαμε την αρνητική τους συμπεριφορά. Σε μια τέτοια περίοδο που η ΕΕ θα μπορούσε να φέρει την Ελλάδα και την Ε/κ Διοίκηση στο τραπέζι. Δυστυχώς δεν το έκανε.

Από τις 20 Οκτωβρίου ειδικά μέχρι σήμερα, η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση. Τι έκανε; Ανακοίνωσε 11 Navtex και 12 ΝΟΤΑΜ. Γνωρίζετε, η ΝΑΒΤΕΧ είναι για τις δραστηριότητές της στη θάλασσα και οι ΝΟΤΑΜ για τις δραστηριότητές της στον εναέριο χώρο. Επιπλέον προέβη σε ενέργειες παραβιάζοντας το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών. Εμείς συμπεριφερθήκαμε πολύ υπομονετικά.

 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]