Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανθελληνικό παραλήρημα της Süddeutsche Zeitung


Ένα επικίνδυνο ανθελληνικό παραλήρημα της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung λίγο πριν την σύνοδο κορυφής, που οπωσδήποτε πρέπει να λάβει άμεση απάντηση από την Ελληνική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η μεγάλη γερμανική εφημερίδα σε ένα άρθρο με τίτλο «Σταράτα λόγια με τη Τουρκία», που φαινομενικά στρέφεται κατά του Ερντογάν, ουσιαστικά υιοθετεί πλήρως τις απαράδεκτες θέσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!

Γράφει συγκεκριμένα αναφερόμενη στο Καστελλόριζο:

«Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν στέλνει ερευνητικά σκάφη σε θαλάσσιες περιοχές για τις οποίες εγείρουν αξιώσεις οι χώρες-μέλη Ελλάδα και Κύπρος δεν μπορεί να αναμένει αποδοχή ή ενδεχομένως και ενθάρρυνση.»

Δηλαδή η γερμανική εφημερίδα αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα, ασελγεί πάνω στο διεθνές δίκαιο αλλά και το δίκαιο της θάλασσας το οποίο αποτελεί πλέον μέρος του ευρωπαϊκού δικαίου καθώς η ΕΕ το έχει υπογράψει ως νομική οντότητα, και υποστηρίζει ότι «Ελλάδα και Κύπρος εγείρουν αξιώσεις»! Δηλαδή δύο κράτη – μέλη της ΕΕ, σε χώρο αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας τους, άρα και ευρωπαϊκής κυριαρχίας, εμφανίζονται σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα να εγείρουν αξιώσεις! Αυτό που κάνει η Τουρκία, η Süddeutsche Zeitung το χρεώνει στην Ελλάδα και την Κύπρο. Παρουσιάζοντας το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο!

Η συνέχεια όμως είναι ακόμα χειρότερη. Η εφημερίδα σε πραγματικό ανθελληνικό παραλήρημα σημειώνει ότι: «Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ΕΕ θα πρέπει να αποδεχθεί τις μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλήνων και Κυπρίων στη διένεξη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο».

Δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα Ελλάδος και Κύπρου να προασπίσουν την Εθνική τους κυριαρχία και ακεραιότητα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, παρουσιάζεται από την εφημερίδα ως μαξιμαλιστική θέση, που «δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από την ΕΕ»! Δηλαδή οι Γερμανοί προτρέπουν την ΕΕ να παραδώσει εθνική κυριαρχία στην Τουρκία, ευρωπαϊκή κυριαρχία στην Τουρκία!

Θεωρούμε αυτονόητη την σκληρή και άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή την ανθελληνική πρόκληση, η οποία υιοθετεί πλήρως τις τουρκικές θέσεις πίσω από ένα παραπέτασμα δήθεν κριτικής στον Ερντογάν.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]