Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυρώσεις μόνον σε ιδιώτες – εταιρίες στο προσχέδιο συμπερασμάτων για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ


Mια “διευρυμένη λίστα” κυρώσεων σε άτομα και επιχειρήσεις είναι η “πρόβλεψη” για τις πολυαναμενόμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει αύριο για να καταλήξει την στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι της Τουρκίας.

Η δημοσιοποίηση του Προσχεδίου από το Reuters έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις για άτολμη και ασθενική απάντηση της ΕΕ στην συνεχιζόμενη παραβατικότητα της Αγκυρας.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερους Τούρκους πολίτες και Τουρκικές εταιρίες που ευθύνονται για γεωτρήσεις σε “αμφισβητούμενα ύδατα” στην Μεσόγειο, αναφέρεται στο Προσχέδιο Συμπερασμάτων που ετοιμάστηκε για να τεθεί σε γνώση των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ προκειμένου να το εγκρίνουν στη Σύνοδο Κορυφής, μεταδίδει το Reuters.

Eάν υπάρξει συμφωνία, η ΕΕ θα “ετοιμάσει συμπληρωματικές λίστες” στη βάση της λίστας κυρώσεων που εφαρμόζεται ήδη από ΄το 2019 και “εάν χρειαστεί θα εργαστεί για την επέκτασή τους”, αναφέρει το Προσχέδιο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

Σημειώνεται ότι το Προσχέδιο προβλέπει νέα αξιολόγηση τον Μάρτιο (σε Σύνοδο Κορυφής). Το κείμενο δεν έχει κλείσει, πάει ανοικτό στους ηγέτες για προσθήκες και διαπραγμάτευση.

Η ελληνική πλευρά ζητά γραπτή εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο να επισημοποιήσει την πρόσθετη λίστα κυρώσεων που είχε παρουσιάσει προφορικά τον Αύγουστο, αναφέρει πηγή που επικαλείται ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ στις Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]