Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Οι "τίμιοι" Ευρωπαίοι ηγέτες είναι εναντίον τέτοιων μέτρων


"Οι κυρώσεις της ΕΕ δεν θα μας επηρεάσουν"

Πιθανές κυρώσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρόκειται να επηρεάσουν ιδιαίτερα την Τουρκία, τόνισε ο πρόεδρός της, Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών των κρατών - μελών του μπλοκ, στην οποία θα συζητηθεί - μεταξύ άλλων - και η κοινή τους στάση έναντι της Άγκυρας.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους σημείωσε ακόμη ότι η Ένωση δεν έδρασε ποτέ με ειλικρίνεια έναντι της χώρας του, ούτε "τήρησε τις υποσχέσεις της" έναντι της Τουρκίας, ενώ συμπλήρωσε ότι οι "τίμιοι και ειλικρινείς" μεταξύ των ηγετών των χωρών της ΕΕ είναι "εναντίον τέτοιων μέτρων".

"Μας έχουν υποβάλει σε κυρώσεις από καιρού εις καιρόν, έτσι κι αλλιώς", είπε επίσης ο Τ. Ερντογάν.

Όσον αφορά πιθανές επαφές του με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου 2021, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι θα μιλήσει με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του μόλις εκείνος αναλάβει καθήκοντα αρχηγού του κράτους.

Ο Τ. Ερντογάν επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στη Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι "έχει γίνει μια χώρα στην οποία η ρατσιστική ρητορική και οι ρατσιστικές πράξεις έχουν ενταθεί".

Την Τρίτη, η τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Μπασακσεχίρ αποχώρησε από τον αγώνα που έδινε για το Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν, στην έδρα της δεύτερης στο Παρίσι, κατηγορώντας τον 4ο διαιτητή ότι χρησιμοποίησε ρατσιστικές εκφράσεις κατά του βοηθού προπονητή της (συγκεκριμένα ότι τον αποκάλεσε "νέγρο").





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]