Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Πέρασαν από τη Βουλή οι κυρώσεις για την Τουρκία

Με βέτο απειλεί ο Τραμπ
Οι κυρώσεις αφορούν στην αγορά των ρωσικών S-400 εκ μέρους της Τουρκίας, ωστόσο ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απειλεί να ασκήσει βέτο

Μέσω του νομοσχεδίου για την Άμυνα, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, πέρασε και η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, μια ρύθμιση που «φέρει την υπογραφή» του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλων νομοθετών. Οι κυρώσεις αφορούν στην αγορά των ρωσικών S-400 εκ μέρους της Τουρκίας, ωστόσο ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απειλεί να ασκήσει βέτο.

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, σειρά έχει η ψηφοφορία στη Γερουσία, όπου αναμένεται και πάλι μεγάλη αποδοχή του νομοσχεδίου για την Άμυνα και συγκεκριμένα με πλειοψηφία της τάξης του 75%. Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο (National Defense Authorization Act) επειδή δεν καταργήθηκε από αυτό μια «ασπίδα» αστικής ευθύνης για τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί υποστηρικτές του νομοσχεδίου ήλπιζαν σε ένα ισχυρό αποτέλεσμα, που θα μπορούσε να νικήσει το πιθανό βέτο του Προέδρου. Τα κατάφεραν με 355 ψήφους υπέρ και 78 κατά. Έτσι, ψηφίστηκε ο νόμος για την Εθνική Άμυνα του 2021, ένας νόμος που αφορά στις δαπάνες του επόμενου έτους για στρατιωτικά και άλλα εθνικά προγράμματα ασφάλειας. Ενώ οι Δημοκρατικοί ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του νομοσχεδίου, 40 Ρεπουμπλικάνοι αγνόησαν τις αντιρρήσεις του Τραμπ και ενώθηκαν με τους Δημοκρατικούς νομοθέτες. Άλλοι 37 Δημοκρατικοί βουλευτές το καταψήφισαν. Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]