Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικό «ράπισμα» στην Τουρκία μέσω Κριμαίας


Kομβικό πρόσωπο απαντά με δηλώσεις του στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία θέλει την Κριμαία στην παρακμάζουσα και διαλυμένη Ουκρανία με την προοπτική να αποκτήσει κάποια εδάφη στο μέλλον

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει η Μόσχα, προτείνοντας να θυμηθεί την ιστορία της και το πώς διαλύθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία (!), σημάδι ισχυρής ενόχλησης του Κρεμλίνου από την επιλογή της Τουρκίας να στηρίζει τη μάλλον εξωπραγματική πλέον θέση του Κιέβου περί «επιστροφής» της χερσονήσου της Κριμαίας στην Ουκρανία.

«Η Τουρκία ενδιαφέρεται να βρεθεί η Κριμαία στην παρακμάζουσα και διαλυόμενη Ουκρανία με την προοπτική μελλοντικής απόκτησης κάποιων εδαφικών κερδών», δήλωσε, απαντώντας ουσιαστικά στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Γκεόργκι Μουράντοφ, ειδικός αντιπρόσωπος της Κριμαίας στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της χερσονήσου.

«Ο απατηλός χαρακτήρας αυτών των υπολογισμών έχει αποδειχθεί ιστορικά, καθώς αυτοί ακριβώς οδήγησαν τους Οθωμανούς ηγέτες στην συντριβή», σημείωσε στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος υπήρξε διπλωμάτης καριέρας, ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, όπου έχει μάλιστα μείνει αξέχαστος για τις αιχμηρές δηλώσεις του για το ρόλο της Τουρκίας, την εισβολή και κατοχή εδαφών της Μεγαλονήσου.

Ο Γκεόργκι Μουράντοφ όχι μόνο υπενθύμισε εμμέσως πλην σαφώς τις ρωσοτουρκικές συγκρούσεις ειδικά στη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου και για το έδαφος της Κριμαίας, αλλά παρότρυνε την τουρκική ηγεσία να θυμάται ότι όποιος επιτρέψει στον εαυτό του να ξεχάσει την ιστορία, στερείται μέλλοντος.

Θανάσης Αυγερινός
Έθνος






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]