Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τον Μάρτιο θα εξεταστούν και νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας


Το πρώτο μήνυμα για την χαλαρότητα των επικείμενων κυρώσεων

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν και νέα μέτρα κατά της Τουρκίας στη σύνοδο του Μαρτίου εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το προσχέδιο της ανακοίνωσης από τη Σύνοδο Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κυρώσεις κατά περισσότερων ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται στις δραστηριότητες εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το προσχέδιο.

Εάν υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα προχωρήσουν σε "προσθήκη ονοµάτων", με βάση τον κατάλογο κυρώσεων που υπάρχει ήδη από το 2019 και "εάν χρειαστεί, θα εργαστούν για την επέκταση" του πεδίου εφαρμογής, σύμφωνα με το προσχέδιο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο, οι ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν σε πιο στοχευμένες κυρώσεις στον κλάδο της ενέργειας της Τουρκίας, ωστόσο οι στοχευμένες αυτές κυρώσεις δεν πάνε αρκετά μακριά για την Ελλάδα και οι συζητήσεις για το προσχέδιο συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξωτερικές σχέσεις, τον Οκτώβριο, υπογράμμιζαν την ανάγκη για "ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο" και στο πλαίσιο αυτό, καλούσαν σε διάλογο "με καλή πίστη και αποχή από μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ".

Οι ηγέτες είχαν εξάλλου προειδοποιήσει την Τουρκία ότι σε περίπτωση μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων η "ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών μελών της".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]