Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύλληψη πρώην στελέχους της CIA για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας


Πρώην στέλεχος της CIA συνελήφθη κατηγορούμενος για συνωμοσία με συγγενή, που επίσης εργαζόταν για τη CIA, με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποίησε ότι ο Αλεξάντερ Γιουκ Τσινγκ Μα, 67 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή και απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών εθνικής άμυνας σε στελέχη των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη σύλληψη για υπόθεση κατασκοπείας σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου. Ο Μα μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση, εάν βρεθεί ένοχος.

Σύμφωνα με το BBC ο Μα, Αμερικανός πολίτης που είχε γεννηθεί στο Χονγκ Κονγκ, άρχισε να δουλεύει για τη CIA το 1982. Εισαγγελείς ανέφεραν πως έφυγε από την υπηρεσία επτά χρόνια μετά και δούλεψε στη Σαγκάη πριν πάει στη Χαβάη το 2001.


Ο ίδιος και το συγγενικό του πρόσωπο κατηγορούνται πως κατασκόπευαν για την Κίνα για διάστημα μίας δεκαετίας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που άρχισε με συναντήσεις στο Χονγκ Κονγκ τον Μάρτιο του 2001.

Τα πρώην στελέχη της CIA κατηγορούνται πως αποκάλυψαν πληροφορίες σχετικά με προσωπικό, επιχειρήσεις και μεθόδους απόκρυψης επικοινωνιών στις κινεζικές υπηρεσίες.

Μέρος της συνάντησης στο Χονγκ Κονγκ κατεγράφη σε βίντεο και δείχνει τον Μα να μετρά 50.000 δολάρια σε ρευστό για τα μυστικά που αποκαλύφθηκαν.

Ενώ ζούσε στη Χαβάη επιδίωξε να εργαστεί στο FBI για να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες της αμερικανικής κυβέρνησης, τις οποίες ήθελε να διοχετεύσει στην Κίνα. Προσελήφθη στο γραφείο του FBI στη Χονολουλού το 2004 και κατηγορείται πως έκλεψε μυστικά έγγραφα

Όπως υπογραμμίζει το BBC, παραμένει άγνωστο γιατί χρειάστηκε τόσος καιρός για να συλληφθεί ο Μα. Όσον αφορά στο συγγενικό πρόσωπο, είναι πλέον 85 ετών και είναι επίσης πολίτης των ΗΠΑ, που γεννήθηκε στη Σαγκάη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]