Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Η Τουρκία προκαλεί και αψηφά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ


Το αμερικανικό δίκτυο εστιάζει στο νέο γεωτρύπανο που έστειλε η Τουρκία στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου

Εκτενές ρεπορτάζ για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, φιλοξενεί το Bloomberg με τίτλο «Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο ως κυρίαρχη χώρα». Το αμερικανικό δίκτυο εστιάζει στο νέο γεωτρύπανο που έστειλε η Τουρκία στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια κίνηση που μπορεί να πυροδοτήσει τη γεωπολιτική της κόντρα - σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο - με κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Αγκυρα ξεκίνησε εκ νέου τις έρευνες στα αμφισβητούμενα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου την περασμένη εβδομάδα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, που προωθούσε η Γερμανία, όταν η Αθήνα ανακοίνωσε συμφωνία οριοθέτησης με την Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου ως αντίποινα στην παρόμοια συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης», τονίζει το Bloomberg.


Παράλληλα, ο αρθρογράφος του Bloomberg καταλήγει: «Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εκδώσει άδειες για πλήθος υπεράκτιων εξερευνητικών οικοπέδων, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε διαφιλονικούμενα ύδατα. Η Κύπρος έχει ήδη επιτύχει συμφωνία με τις Exxon Mobil, Total SA και Eni Spa για δικαιώματα εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, κοντά σε μια περιοχή όπου η Τουρκία σχεδιάζει να κάνει εξορύξεις. Επιπλέον, η Αγκυρα δεν αναγνωρίζει τον ισχυρισμό της Ελλάδας ότι τα χωρικά της ύδατα ξεκινούν ακριβώς στο νότιο κομμάτι του Καστελόριζου, το πιο μακρινό ελληνικό φυλάκιο στην επίμαχη περιοχή. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η υφαλοκρηπίδα μιας χώρας πρέπει να μετράται μόνο από το ηπειρωτικό της κομμάτι».

Το γράφημα του Bloomberg για το επίμαχο τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]