Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Μακρόν για την Λιβύη


Τον πλήρη απογαλακτισμό του από την εξωτερική πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης αποδεικνύει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Πριν από λίγο είχε συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, με κύριο θέμα την κατάσταση στην Λιβύη.

Το σημαντικό συμπέρασμα σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές από την συνομιλία, είναι ότι οι δύο άνδρες συμφωνούν στις βασικές γραμμές πολιτικής για την επόμενη μέρα της Λιβύης. Και η συμφωνία τους έγκειται στην αναγκαιότητα να αποκτήσει ο εθνικός στρατός της Λιβύης κυβερνητικό ρόλο αντί του αχυράνθρωπο της Τουρκίας, Σαράτζ.

Ο Μακρόν λοιπόν ακολουθεί τελείως διαφορετικό δρόμο από αυτόν που επιβάλλει η Γερμανία και οι δορυφόροι της, που σε κάθε ευκαιρία προωθούν τα τούρκικα συμφέροντα ακόμα και εις βάρος χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Απομένει να δούμε το κατά πόσον είναι διατεθειμένος ο Μακρόν να υποκαταστήσει μόνος του την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης προς μία σωστή κατεύθυνση και μέχρι που θα τραβήξει το σκοινί απέναντι στην Μέρκελ.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]