Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία, ταυτοχρόνως, βάλλει την ελληνική κυριαρχία σε Μεσόγειο και Αιγαίο και η κυβέρνηση σιωπά


Της Κύρας Αδάμ

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην διασφαλίζει, όπως οφείλει με τα νομικά και διπλωματικά μέσα που διαθέτει, την ελληνική κυριαρχία και στο Αιγαίο. Παρέχει έτσι την ευκαιρία στην Άγκυρα, όποτε αυτή το αποφασίσει, να θέσει και θέμα ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ακολουθώντας πιστά το σχέδιο κατάληψης και κατοχής της ελληνικής ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μέχρι του 30ου παραλλήλου, που τώρα υλοποιεί με το Ορούτς Ρέις στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα» όπως επιμένει ακατέβατα ο Ερντογάν.

Συγκεκριμένα

Από τον Ιανουάριο του 2020 η Τουρκία, με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, εκτελεί ολόκληρο το 2020 ασκήσεις με πυρά σε τρεις περιοχές, που σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ και Μεταφορών καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία. Παρά ταύτα, η κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός και δεν προασπίζει την ελληνική κυριαρχία.

Με τις τρεις περιοχές των τουρκικών ασκήσεων 1,2,3, (που φαίνονται στον χάρτη με κόκκινο χρώμα), η Άγκυρα καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία στη Λήμνο, Σαμοθράκη, Αη Στράτη, Μελαμπιούς και Χταπόδια και έχει με νομικά, διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα επιβάλει τουρκική κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας για ολόκληρο το 2020.

Η Τουρκία παραβιάζει το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας, που αφορά στην ελληνική κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και σε όλες τις αρμοδιότητες της Ελλάδας στο FIR Αθηνών, Καταστατικό ΟΗΕ, (αρ 2.4), τέσσερις φορές τη Σύμβαση Σικάγο (αρ. 3 και παραρτήματα 15, 2, 11), επιπλέον παραβιάζει τα άρθρα 12, 13, 16 της Συνθήκης Λωζάννης, ενώ στέλνει στα άχρηστα το ΜΟU Παπούλια Γιλμάζ.

Σε όλες αυτές τις τουρκικές παρανομίες, η κυβέρνηση σιωπά, με αποτέλεσμα τα νόμιμα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα να μετατρέπονται σε τουρκικές διεκδικήσεις, με την Τουρκία να παγιώνει δικαιώματα που δεν της ανήκουν, σε βάρος της Ελλάδας. Αυτά αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία ως ακολούθως:


Η Αθήνα εξέδωσε τον Αύγoυστο του 2020 διεθνή αγγελία για εκτέλεση αεροναυτικής άσκησης των Ε.Δ, σε 12 περιοχές στο FIR Αθηνών, από 1 Σεπτεμβρίου ως 30 Οκτωβρίου 2020. Οι τρεις ελληνικές περιοχές GK, GL, GP, (χάρτης με μπλε χρώμα) επικαλύπτουν τις 3 παράνομες τουρκικές περιοχές.

Η Άγκυρα με τέλεξ απαίτησε από την Αθήνα να τροποποιήσει τις 3 ελληνικές περιοχές για να μην επικαλύπτουν τις 3 τουρκικές και η Αθήνα αρνήθηκε. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η Τουρκία εξέδωσε τη διεθνή αγγελία Α 3920/20, με την οποία η Τουρκία κηρύσσει άκυρη την ελληνική άσκηση στο Αιγαίο στο σύνολο της, ήτοι και τις 12 περιοχές και όχι μόνον τις 3 που επικαλύπτουν τις τουρκικές περιοχές.

Στη συνέχεια η Άγκυρα εξέδωσε επίσης τη διεθνή αγγελία Α 3921/20 με την οποία δηλώνει διεθνώς ότι η Τουρκία θα εκτελέσει κανονικά την άσκηση στις 3 περιοχές και τα παράπονα της Ελλάδας… στο δήμαρχο.

Το θέμα κατάληψης και κατοχής ελληνικής κυριαρχίας όφειλε η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει /εξαλείψει από τις αρχές Ιανουαρίου 2020. Πλην όμως ουδέν έπραξε και το απέκρυψε. Έτσι η Άγκυρα βασιζόμενη στην ελληνική προχειρότητα και μόνιμη αναβλητικότητα, τον Αύγουστο του 2020 «πετάει έξω» την Ελλάδα από τις τουρκικές περιοχές στο Αιγαίο, μονιμοποιώντας παράνομα δικαιώματα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τηρεί σιγήν ιχθύος.

Με αυτή την ελληνική πολιτική είναι βέβαιο ότι η Τουρκία θα θέσει σύντομα θέμα ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο και η όποια ελληνική κυβέρνηση θα εκλιπαρεί ΕΕ και ΗΠΑ να μεσολαβήσουν ώστε να μειωθεί η ένταση και να γίνουν διαπραγματεύσεις σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας, την οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν διασφάλισε.

Θα συμβεί ακριβώς το ίδιο με αυτό που συμβαίνει σήμερα με την τουρκική ΝΑVΤΕΧ και τις έρευνες του Ορούτς Ρέις, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, στην πράξη παραχώρησε την ελληνική κυριαρχία ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, καθιστώντας ανύπαρκτα το Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο και Κύπρο και ταυτόχρονα εκλιπαρεί ΗΠΑ και ΕΕ να μεσολαβήσουν στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο όταν η Μέρκελ ζήτησε από τον Ερντογάν να αποσύρει το Ορούτς Ρέις για να αρχίσουν οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις, ο Ερντογάν απάντησε ότι το πλοίο επιχειρεί ανατολικά του 28ου μεσημβρινού που είναι αποκλειστική τουρκική ΑΟΖ και δεν επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις που αφορούν στην περιοχή δυτικά του 28ου μεσημβρινού και συγκεκριμένα στην περιοχή που τέμνονται η Τουρκο-Λιβυκή και Ελληνο-αιγυπτιακή ΑΟΖ, η οποία θα είναι και το αντικείμενο της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης και μόνον.

Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]