Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωκοινοβούλιο: Επιστολή 34 ευρωβουλευτών κατά του Ερντογάν


Η Ευρωβουλή βάλλει κατά του Ερντογάν

Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα φίμωσης όποιου έχει αντίθετη από εκείνον άποψη, συνεχίζονται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που έχει προκαλέσει αμέτρητες φορές την αντίδραση της Ευρώπης κι όχι μόνο. Με αφορμή την υπόθεση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Τουργκούτ Οκέρ, 34 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες Δημήτρης Παπαδημούλης και Κώστας Αρβανίτης, ζητούν την άρση της απόφασης του Τούρκου προέδρου.

Στην επιστολή, οι ευρωβουλευτές ζητούν «Να μπει, επιτέλους, ένα τέρμα στο καθεστώς καταστολής και των συστηματικών διώξεων δημοσιογράφων, εκλεγμένων δημάρχων και μελών της αντιπολίτευσης, μετά την επονομαζόμενη επιχείρηση ‘’Άνοιξη της Ειρήνης’’».


Όπως αναφέρει ο Δημ. Παπαδημούλης στην προσωπική του ιστοσελίδα οι ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται «για το καθεστώς καταστολής και τις συστηματικές διώξεις πολιτών, δημοσιογράφων και μελών της αντιπολίτευσης, με αφορμή την απόφαση απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία του επίτιμου προέδρου της Συνομοσπονδίας των Αλεβιτικών Συλλόγων της Ευρώπης, Τουργκούτ Οκέρ.

Οι ευρωβουλευτές στην επιστολή τους ζητούν από τον πρόεδρο της Τουρκίας «να επιτρέψει στον κ. Oker να φύγει από τη χώρα άμεσα και να μπει, επιτέλους, ένα τέρμα στο καθεστώς καταστολής που ασκεί σε μέλη της αντιπολίτευσης».

Όπως αναφέρουν σχετικά με τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, «μετά την επονομαζόμενη επιχείρηση «Άνοιξη της Ειρήνης», 120 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί και κρατηθεί, ενώ αρκετοί δήμαρχοι έχουν καθαιρεθεί από τις θέσεις τους. Επιπλέον, εκατοντάδες μέλη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και πολίτες που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν διώξεις».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]