Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βούτσιτς: Αναγνωρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα Ελλάδας και Κύπρου


Η χώρα του θα αναγνωρίζει πάντοτε το έδαφος και την ακεραιότητα της Ελλάδας όπως και της Κύπρου τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα υποστηρίζουμε πάντοτε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και η στάση μας αυτή θα παραμείνει αμετάβλητη και στο μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσιτς, ενώ αναφερόμενος, στο «μνημόνιο» μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας επανέλαβε τη στήριξή του προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με εκτενείς δηλώσεις αναφέρθηκε στο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης επισημαίνοντας ότι «αγγίζει τα όρια της γελοιότητας» και έκανε λόγο για «τουρκικές αυτοκρατορικές φαντασιώσεις» που καταδεικνύουν τις προθέσεις της Τουρκίας.


Ειδικότερα, διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο ακέραιο μαζί με την διεθνή κοινότητα, μαζί με την ΕΕ, τα σύνορά της, το έδαφός της, την ΑΟΖ της, που είναι και σύνορα, έδαφος και ΑΟΖ της ΕΕ» και πρόσθεσε ότι «η γειτονική χώρα δεν σέβεται βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα έπρεπε να στηριχθεί η ευρωπαϊκή της προοπτική, όπως ο σεβασμός του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου».

Έφερε ως παράδειγμα την επέμβαση στη Συρία και το προσφυγικό, ενώ συμπλήρωσε πως η Άγκυρα παραβιάζει ή επιχειρεί να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν σέβεται βασικές αρχές που σχετίζονται με το έδαφος, τα σύνορα, την ΑΟΖ της Ελλάδας, που είναι και έδαφος, σύνορα και ΑΟΖ της ΕΕ ταυτοχρόνως.

«Το κάνει συστηματικά τον τελευταίο καιρό» επισήμανε και έφερε ως παράδειγμα το λεγόμενο Μνημόνιο Κατανόησης Τουρκίας -Λιβύης, υπογραμμίζοντας πως από πλευράς νομικής και θεσμικής είναι ανυπόστατο, δεν είναι απλώς παράνομο ή παράτυπο, όπως υποστηρίζουν κάποιοι και κατέληξε: «Εμείς οι Έλληνες μαζί με την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τις αυθαιρεσίες της τουρκικής ηγεσίας. Και η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο ακέραιο μαζί με την διεθνή κοινότητα μαζί με την ΕΕ τα σύνορά της, το έδαφός της, την ΑΟΖ της, που είναι και σύνορα, έδαφος και ΑΟΖ της ΕΕ».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]