Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H δίωξη στην Ελλάδα θα κινητοποιήσει τους Αλβανούς για τη δολοφονία Κατσίφα;


Του Παναγιώτη Στάθη

Περισσότερο ως άσκηση πίεσης προς την πλευρά των αλβανικών αρχών που εδώ και 14 μήνες σφυρίζουν αδιάφορα για την υπόθεση και λιγότερο ως ενέργεια που παράγει άμεσα νομικά αποτελέσματα, θεωρείται η κίνηση των ελληνικών δικαστικών αρχών να κινήσουν ποινική διαδικασία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του Κων/νου Κατσίφα.

Ο Έλληνας ανακριτής ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση αναμένεται να ζητήσει τα ονόματα των Αλβανών – κομάντος, μελών της ειδικής ομάδας που συμμετείχε στην επιχείρηση στο χωριό Βουλιαράτες, λίγα μέτρα από το σπίτι του Κων/νου Κατσίφα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018, που κατέληξε στον θάνατό του. Αυτό θα γίνει μέσω δικαστικής συνδρομής και είναι ουσιαστικά μονόδρομος μετά την ποινική δίωξη που άσκησε για την υπόθεση η Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών . Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παντός υπευθύνου.


Δικαστική συνδρομή

Ο δικαστικός λειτουργός τώρα θα κληθεί τώρα να ταυτοποιήσει τους "άγνωστους δράστες" (προφανώς μένει να ταυτοποιηθούν απο τις αρχές αφού οι πυροβολισμοί προήλθαν από τα όπλα των Αλβανών αστυνομικών των Ειδικών Δυνάμεων").

Οι αλβανικές δικαστικές και αστυνομικές αρχές κωλυσιεργούν και ουσιαστικά δεν αντιδρούν στα επίμονα αιτήματα της οικογένειας Κατσίφα, να εκδοθεί το πόρισμα, για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς.

Ο Έλληνας εισαγγελέας είχε λάβει παραγγελία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη, να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό, που του εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, προχώρησε στην απαγγελία της κατηγορίας η οποία προφανώς "φωτογραφίζει" επίλεκτους Αλβανούς αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι έλαβε καταθέσεις τόσο από τα μέλη της οικογένειάς του, όσο και από τον ιατροδικαστή τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης αντέδρασε λέγοντας ότι "θέλουμε να ξέρουμε γιατί δολοφόνησαν το παιδί μας. Ήταν καθαρός. Δε βίασε, δε σκότωσε, δεν έκλεψε".

Όπως είπε, "δεν άντεχε τους εγκληματίες και τους δολοφόνους εδώ. Γιατί το κυνήγησαν το παιδί μου; Άδικα το δολοφόνησαν. Το παιδί μου αγαπούσε τη σημαία, την πατρίδα, το έθνος. Ήταν ξεκάθαρο και μου το εκτέλεσαν άδικα. Θέλω να βγουν όλοι οι ένοχοι στο φως και να δικαστούν. Να ηρεμήσει και να δικαιωθεί η ψυχούλα του και η δική μας ψυχή".

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]