Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Το Κογκρέσο περιμένει περισσότερες κυρώσεις κατά της Τουρκίας


Ως απόπειρα να περιορίσει τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η απόφασή του να απομακρύνει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη βόρεια Συρία, δίνοντας το πράσινο φως στον Ερντογάν να ξεκινήσει την εισβολή, χαρακτηρίζει το Bloomberg τις κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ εις βάρος της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του, αρκετά μέλη του Κογκρέσου θεωρούν τις κυρώσεις ανεπαρκείς και σε κάθε περίπτωση όχι τέτοιες ώστε να οδηγήσουν σε αναδίπλωση των Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, συνεργάζεται με τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή και στενό σύμμαχο του Τραμπ, Λίντσεϊ Γκρέιαμ, για την προώθηση νόμου που θα επιβάλει σκληρότερα μέτρα στην Τουρκία. «Η ανακοίνωση περί ενός πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας δεν αρκεί για να αντιστραφεί αυτή η ανθρωπιστική καταστροφή», έκρινε η Πελόσι.


«Εκτιμούμε τις κυρώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά δεν προχωρούν αρκετά για να τιμωρήσουν την Τουρκία για τα ανήκουστα αδικήματά της στη Συρία», ανέφερα από τη μεριά της η εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανού βουλευτή, Μάικλ Μακ Κολ, επισημαίνοντας ότι θα επιδιωχθεί η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, ο οποίος στηλίτευσε την απόφαση του Ντ. Τραμπ για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βόρεια Συρία, κρίνοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με «πρόσκληση» στο Ισλαμικό Κράτος να ανασυνταχθεί.

Ακόμη ο Μακόνελ υποστήριξε πως η απόσυρση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων θα δημιουργήσει «κενό ασφαλείας» το οποίο θα «εκμεταλλευθούν το Ιράν και η Ρωσία», πράγμα που σύμφωνα με τον ίδιο θα αποτελούσε «καταστροφική έκβαση για τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]