Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

NYT: «Όμηροι» του Ερντογάν τα πυρηνικά των ΗΠΑ στην Τουρκία


Την εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση που δημιουργεί η ύπαρξη 50 πυρηνικών βομβών στην βάση του Ινσιρλίκ λόγω της εισβολής των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, επισημαίνουν σε άρθρο τους οι New York Times. Η εφημερίδα επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο σύμφωνα με τον οποίο οι βόμβες έχουν καταστεί «όμηροι» του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ στη βάση του Ινσιρλίκ φυλάσσονται περίπου 50 πυρηνικές βόμβες ελεύθερης πτώσης Β61 και τις τελευταίες ημέρες, Αμερικανοί αξιωματούχοι από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας επεξεργάζονται σχέδια για την απομάκρυνσή τους από το τουρκικό έδαφος.


Ωστόσο όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. «Οι βόμβες έχουν καταστεί “όμηροι” του Ερντογάν καθώς η μεταφορά τους από το Ινσιρλίκ θα σηματοδοτούσε τον τερματισμό της συμμαχίας ΗΠΑ-Τουρκίας» ανέφερε ο αξιωματούχους στους ΝΥΤ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η ύπαρξη πυρηνικών όπλων στο Ινσιρλίκ αν και ποτέ δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί δημοσίως από την αμερικανική κυβέρνηση, είναι ουσιαστικά κοινό μυστικό, που έγινε ακόμη λιγότερο μυστικό, όταν ένας γερουσιαστής από τον Καναδά δημοσίευσε, προφανώς τυχαία, ένα έγγραφο που περιέχει τις βάσεις στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν πυρηνικά όπλα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Που θα μεταφερθουν αυτες οι πυρηνικες βομβες,αν τελικα βρεθει τροπος να αποσυρθουν απο την

    Τουρκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]