Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοδικά η τουρκική λίρα - «Αψηφά» τις κυρώσεις των ΗΠΑ


Ανοδικά κινείται η τουρκική λίρα παρά τις κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ εις βάρος της Τουρκίας, σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές δεν παίρνουν «στα σοβαρά» τις απειλές του αμερικάνου προέδρου.

Η λίρα της Τουρκίας ενισχύθηκε μετά τη δήλωση του Ντ. Τραμπ για δασμούς 50% στις εισαγωγές χαλυβουργικών προϊόντων της Τουρκίας και διακοπή των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.

Το δολάριο υποχώρησε 1% έναντι της λίρας, με το τουρκικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 5.8628 ανά δολάριο.

Η λίρα είχε χαρακτηριστεί ως το νόμισμα με τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς η πίεση των κυρώσεων έπληξε την τουρκική αγορά.

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ απειλεί να «εξαλείψει τελείως» την εύθραυστη οικονομία της Τουρκίας εξαιτίας της στρατιωτικής επίθεσης του Ερντογάν στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ς πέσει το σύνθημα παγκοσμίως: εμπάργκο σε όλα τα προϊόντα "Made in Turkey".

    Μόνη λύση από τους ΠΟΛΙΤΕΣ της Ευρώπης και του Κόσμου ολόκληρου, για να σταματήσει η Τουρκική "ονείρωξη" περί αναδείξεως της σε Υπερδύναμη, (νεκρανασταίνοντας την Οθωμανική αυτοκρατορία και ότι αυτό συνεπάγεται σε αίμα λαών) είναι να βράσουν τις ήδη νερόβραστες, ύπουλες και άπονες κυβερνήσεις και να κάνουν οι ίδιοι εμπάργκο σε ΟΛΑ τα προϊόντα "Made in Turkey". Από τα ψυγεία μέχρι ακόμα και τα ξερά φασόλια από την Τουρκία και να δεις για πότε τη γονατίζουν!
    Και οι Έλληνες ΠΟΛΙΤΕΣ πρώτοι, αν αύριο θέλουν το κεφάλι τους να είναι στη θέση του.
    Φ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]