Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώην μέλη της Αλ Κάιντα και του ISIS η τουρκική «εμπροσθοφυλακή»


Οι χώρες της Δύσης εξακολουθούν να καλύπτουν, να βλέπουν ως σύμμαχο και συνεργάτη τον Ερντογάν!
Τα πρωτοπαλίκαρα του τούρκου σουλτάνου είναι εκείνοι που η Δύση "θέλει να εξαλείψει"...
Σταθερός στόχος των τζιχαντιστών του Ερντογάν οι χριστιανικοί πληθυσμοί

Πολλά από τα μέλη του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού», (πρώην Ελεύθερος Συριακός Στρατός) στο οποίο βασίζεται η τουρκική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία είναι σκληροί ισλαμιστές εξτρεμιστές αρκετοί εκ των οποίων υπήρξαν μέλη της τοπικής Αλ Κάιντα αλλά και του Ισλαμικού Κράτους.

Πριν λίγες μέρες, ο ρεπόρτερ Ρίτσαρντ Ένγκελ του δικτύου NBC που βρίσκεται στη Συρία, έκανε λόγο για «πρώην μέλη της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους πολεμούν μαζί με τις Τουρκικές δυνάμεις». Το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα τώρα ονομάζεται Ταχρίρ Αλ Σαμ και είναι η πρώην Αλ Νούσρα.


Το περασμένο Σαββατοκύριακο, αυτοί οι αντάρτες κατέλαβαν έναν στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Συρία, και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, εκτέλεσαν εν ψυχρώ έξι αμάχους, ανάμεσά τους και την Χεβρίν Χαλάφ, επικεφαλής ενός κουρδικού κόμματος.

Σε βίντεο ορισμένοι εξ αυτών μέλη της ομάδας Σουλτάν Μουράντ φέρονται να φωνάζουν στα Αραβικά «Θα απελευθερώσουμε τα αδέλφια μας από τις φυλακές», ουρλιάζοντας το σύνθημα του Ισλαμικού Κράτους «Μπάκια Μπάκια» που σημαίνει θα «Θα αντέξουμε».


Πέραν αυτών οι δυνάμεις αυτές στοχοποιούν συστηματικά χριστιανούς αφού πρόσφατα βομβάρδισαν την συριακή ορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στο χωριό Ταλ Τζιχαν στην επαρχία στο ανατολικό Καμισλι της Βόρειας Συρίας.

Οι μαχητές οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο για την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη» όσο και στην «Κλάδος Ελαίας», περιορίζουν τις βαριές απώλειες για τον τουρκικό στρατό έχοντας παράλληλα μίσος για Κούρδους, Χριστιανούς και Γεζίντι. Ορισμένες από τις πολιτοφυλακές που επιστράτευσε η Τουρκία στην επιχείρηση, που βάφτισε «Πηγή Ειρήνης», περιλαμβάνουν και Ισλαμιστές εξτρεμιστές. Το Rojava Information Center, μια ομάδα ακτιβιστών στις υπό κουρδικό έλεγχο περιοχές, ταυτοποίησε τουλάχιστον 40 πρωην τζιχαντιστές του ISIS μεταξύ των ανταρτών που εκπαίδευσε η Άγκυρα. Οι πιο γνωστές και βίαιες εξ' αυτών θεωρούνται οι Σουλτάν Μουράντ, Τζαις Αλ Ισλάμ και Αχράρ Αλ Σαρκίγια.

Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία μπορεί «να θεωρηθεί υπεύθυνη» για τις συνοπτικές εκτελέσεις των Κούρδων μετά την ανάρτηση των ντοκουμέντων της φρίκης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]