Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν ελπίζει ακόμη στον Τραμπ


Στις καλές προσωπικές σχέσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ επενδύει ο Ταγίπ Ερντογάν τις ελπίδες του να αποφύγει τελικά η Άγκυρα τις επαπειλούμενες αμερικανικές κυρώσεις για την απόφασή της να αγοράσει ρωσικούς πυραύλους S-400. «Το λέω πολύ ανοικτά και ειλικρινά, οι σχέσεις μας με τον Τραμπ βρίσκονται σε καλό σημείο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ανταποκριτές του ξένου Τύπου στην Κωνσταντινούπολη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να πει το ίδιο για τη στάση συνεργατών του Τραμπ έναντι της Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν προς τα τέλη του Ιουνίου στην Οσάκα της Ιαπωνίας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ομάδας G20. «Δεν βλέπω καμία πιθανότητα να εφαρμοστούν κυρώσεις», εκτίμησε ο Ερντογάν, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Τουρκία θα απαντήσει ανάλογα.


Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση της Αιγύπτου για τον θάνατο του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου δικαζόταν. «Η Τουρκία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε το καθεστώς της Αιγύπτου να λογοδοτήσει σε διεθνές δικαστήριο», δήλωσε σχετικά.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Ερντογάν επανήλθε στις οξύτατες επιθέσεις εναντίον του Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης στις επαναληπτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Κωνσταντινούπολη σε αυτούς τους ψεύτες», δήλωσε στη διάρκεια της περιοδείας του αναφερόμενος στον Ιμάμογλου και στο κεμαλικό κόμμα CHP. 

Eπιπλέον, κατηγόρησε χωρίς αποδείξεις τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για δεσμούς με τους επίδοξους πραξικοπηματίες του 2016. Στο μεταξύ, τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη 17 κατηγορουμένους για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Μεταξύ αυτών, ο πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ και ο πρώην σύμβουλος του Ερντογάν Αλί Γιαζιτσί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]