Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ζάεφ κοροϊδεύει τον «αδελφό» Τσίπρα!


Διαπραγματεύεται τώρα την ανάθεση της εποπτείας του FIR Σκοπίων στη Βουλγαρία

Eνα από τα (ψευδο)επιχειρήματα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για τα υποτιθέμενα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι η λεγόμενη «Βόρεια Μακεδονία» εξαρτά την άμυνά της από την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας και ο ομόλογός του Ζ. Ζάεφ μιλούν για φιλική, σχεδόν αδελφική, σχέση μεταξύ τους και ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει προβεί σε υπερήφανες δηλώσεις, επειδή η χώρα μας ανέλαβε την εποπτεία-αστυνόμευση (air policing) του FIR Σκοπίων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ομως, ακριβώς στην επέτειο του ενός έτους από την υπογραφή των Πρεσπών και μόλις δύο μήνες μετά τη συμφωνία του air policing, ο κ. Ζάεφ ξεχνά τον «αδελφό» Τσίπρα και διαπραγματεύεται την ανάθεση της εποπτείας του εναέριου χώρου στη Βουλγαρία!


Η συζήτηση έγινε μεταξύ του κ. Ζάεφ και του Βούλγαρου ομολόγου του Μπ. Μπορίσοφ στις αρχές Ιουνίου και η έναρξη της συνεργασίας ορίζεται για αμέσως μετά την απόκτηση, μέσω των ΗΠΑ, οκτώ μαχητικών F-16 Block 70 από τη βουλγαρική πολεμική αεροπορία. Οι διαδικασίες κινούνται τόσο γρήγορα, ώστε μόλις προχθές, Τρίτη, η αμερικανική πρεσβεία της Σόφιας παρέδωσε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Βουλγαρίας την απαιτούμενη επίσημη «Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής», ώστε σύντομα να υπογραφεί το οριστικό συμβόλαιο.

Εκτιμάται δε, ανεπίσημα, πως για την παράδοση των F-16 και την εκπαίδευση των Βούλγαρων πιλότων θα απαιτηθεί περίπου ενάμισης χρόνος, οπότε η συνεργασία Σκοπίων - Σόφιας ίσως αρχίσει από τα τέλη του 2020.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπορίσοφ έχει αποκαλύψει τις σχετικές συζητήσεις του με τον κ. Ζάεφ σε Βούλγαρους δημοσιογράφους, χωρίς ο «αδελφός» του κ. Τσίπρα να διαψεύσει τις διαρροές που ακολούθησαν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]