Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο ψιλικατζίδικο της δημοκρατίας


Η ​​εντύπωση ότι ο βουλευτής είναι ένα αναξιόπιστο ανθρωπάκι που διαθέτει αρκετή πονηριά ώστε να ελίσσεται στη συγκυρία για να εισπράττει τον μισθό του και τα λοιπά προνόμια του τίτλου του.
Η εντύπωση ότι ο βουλευτής είναι ένα πρόσωπο που μιλάει έχοντας κατά νουν άλλα απ’ αυτά που λέει και είναι τόσο αμόρφωτος ώστε δεν έχει τη δυνατότητα να καλυφθεί πίσω από τις πιρουέτες της ρητορείας.
Η εντύπωση ότι η πολιτική τοποθέτηση δεν είναι παρά το πρόσχημα που καλύπτει με τα κουρέλια της την ένδεια και τη γύμνια όσων την ασκούν.

Οσο για την ιδεολογία, αχρείαστη να ’ναι.
Τι να την κάνει την ιδεολογία ένας Τέρενς Κουίκ όταν του δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσει τον κόσμο χωρίς να ξοδέψει δεκάρα για να γίνει σοφότερος; Προκειμένου να κατακτήσει τη σοφία, και αριστερός γίνεται και ό,τι θέλετε γίνεται.
Τι να την κάνει την ιδεολογία ένας Παπαχριστόπουλος όταν το βουλευτιλίκι τού δίνει το δικαίωμα να απασχολεί τους νευρώνες του εγκεφάλου μας;
Λένε ότι ο κ. Φωκάς εξελέγη με χίλιους ψήφους. Υποθέτω ότι αυτοί οι χίλιοι που τον ψήφισαν γοητεύθηκαν από τις απόψεις του για το μέλλον της Ελλάδας, για την Ευρώπη και τον κόσμο εν γένει. Λυπάμαι, αλλά το σύνολο των εντυπώσεων αυτών οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι το Κοινοβούλιο είναι μια συνάθροιση αναξιόπιστων ανθρωπαρίων τα οποία στην πλειονότητά τους βρέθηκαν εκεί εντελώς τυχαία.
Η υπονόμευση της εμπιστοσύνης στη δημοκρατία θα είναι το πιο μακροχρόνιο κληροδότημα της περιόδου.


Παλαιότερα, η κοινή πεποίθηση ήταν ότι, όταν οι πολιτικοί ψεύδονται, το κάνουν διότι υπηρετούν κάποια μεγάλα συμφέροντα, κάποιες σκοτεινές δυνάμεις που βιάζουν τη λαϊκή θέληση. Μην ανησυχείτε τίποτε τέτοιο δεν συμβαίνει.
Η πρόσφατη ελληνική ιστορία απέδειξε πως τα συμφέροντα μπορεί να είναι και πολύ μικρά, έως ελάχιστα, και οι βουλευτές τα υπηρετούν μετρώντας τα ψιλά της είσπραξης σαν καλοί ψιλικατζήδες. Ελπίζω ότι στις ευρωεκλογές, τις μόνες που μέχρι τώρα είναι βέβαιο ότι θα γίνουν, δεν θα καταγραφεί η υπονόμευση της εμπιστοσύνης προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Διότι περί αυτού πρόκειται. Στόχος του πολιτικού σουλάτσου των τελευταίων εβδομάδων δεν είναι η αντιπολίτευση. Είναι η ίδια η δημοκρατία. Η επιβολή της άποψης ότι οι λειτουργοί της είναι ανάξιοι. Τι άλλο λέει η Χρυσή Αυγή;

Και μη μου πείτε ότι αυτό που ζούμε είναι σύμπτωμα μιας γενικότερης κρίσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη.
Διότι θα σας υπενθυμίσω ότι όσες φορές κι αν αλλάξει η ευρωπαϊκή ώρα, η Ελλάδα θα είναι πάντα μία ώρα μπροστά.
Όπως είναι η πρώτη χώρα που έβαλε νεοναζί στο Κοινοβούλιο, έτσι και πρωτοπορεί στην αποσάθρωση της δημοκρατίας με τα ίδια της τα υλικά.
Ας είμαστε και κάπου πρωτοπόροι.

Τάκης Θεοδωρόπουλος
Καθημερινή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ναζί ανέκαθεν είχε και έχει το κοινοβούλιο. Οι περισσότεροι είτε δωσίλογοι της κατοχής ήταν ή απόγονοί τους...Οι γερμανοί δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε αϊ πάγενε απο εδω και συ αντιφασίστας αντιναζίστας!
    Οι κομμουνιστές κυβερνούν οι Ελληνες που βάλαμε την χ.α. στο κοινοβούλιο του φταίνε. Οι ναζί του φταίνε! Αν δεν υπήρχε ο φασισμός θα έπρεπε να τον εφεύρουν για να έχουν λόγο ύπαρξης οι αριστεροί!

    ΕΜ τι άλλο θα περίμενε κανείς απο ανθρώπους του ΟΙΝΟ πνεύματος υπερασπιστές των μνημονίων απο το να τους φταίνε οι Ελληνες που έβαλαν την χρυσή αυγή στο κοινοβούλιο!


    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Τον Μάρτιο 2010 διορίστηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, ...
    Το 2012 υπήρξε ένας από τους 32 ανθρώπους του πνεύματος που συνυπέγραψαν το κείμενο ''Τολμήστε'', ένα δείγμα γραφής μερικών διανοούμενων ανθρώπων της χώρας που υποστήριζε την αποδοχή του ελληνικού «μνημονίου».[1][2]
    Το 2016, σε άρθρο του στην Καθημερινή, αποκάλεσε τον Κινέζο ακτιβιστή και καλλιτέχνη που κατέγραφε την οδύνη των προσφύγων στην Ελλάδα, Ai Wei-Wei, Πιθηκόμορφο Κινέζο,
    Ανθρωπος του πνεύματος μην χε....
    Τολμήστε!
    Διακήρυξη ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της ακαδημαϊκής-επιστημονικής κοινότητας.
    Οι κατακτήσεις της σημερινής Ελλάδας στηρίχθηκαν σε κόπους και θυσίες γενεών. Δεν έχουμε δικαίωμα, πολιτικοί και πολίτες, να τις εγκαταλείψουμε ούτε να αφήσουμε κανέναν να τις καταστρέψει. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών.
    Υπογράφουν, από τα γράμματα και τις τέχνες:
    ...
    https://aristosd.wordpress.com/2011/06/01/55228214/


    ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ...ΩΣ ΕΙΔΗΜΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟ ΠΝΕΜΑΤΟΣ , ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011!!!

    Σα δε ντρέπονται!
    Οι συνδαιτημόνες της κάθε φορά εξουσίας βγήκαν και πάλι να μας σώσουν με δραματικές εκκλήσεις. Αυτοί οι ΟΦΑ που αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται «πνευματικοί άνθρωποι» -τρομάρα τους!- καιροσκόποι του κερατά, βλέποντας κατά που φυσάει ο νέος άνεμος, το γύρισαν κατά κει. Καλά, γιατί νομίζουν πως η πολιτική τους σκέψη και γνώμη έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνη του σεμνού αγρότη πατέρα μου της 4ης Δημοτικού;
    Γιατί να τους εμπιστευθώ; Για την ως τώρα πορεία τους που αποτελεί εχέγγυο για την αξιοπιστία τους; Βέροι κομμουνιστές κάποτε οι περισσότεροι απ’ αυτούς, είδαμε που κατέληξε ο κομμουνισμός τους! Στη συνέχεια ανέλαβαν να ανανεώσουν το κομμουνιστικό κίνημα και έγιναν περίγελως της κοινωνίας. Κατόπιν έγιναν εκσυγχρονιστές -α, όλα κι όλα- στο πλευρό του λαδέμπορο που μας κατάντησε εδώ που είμαστε. Οι πιο πολλοί δεν παρέληψαν να αφουγκραστούν τη «νεολαία» το Δεκέμβρη του 2008, τι ριζοσπάστες θα ήταν άλλωστε! Οι όποιες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και ως πριν από λίγο καιρό με το Γιωργάκη τα είχαν δώσει όλα: Να θυμηθούμε τα σχετικά άρθρα του κ. Αλιβιζάτου στην Καθημερινή που σε πολύ κόσμο προκαλούσαν αηδία;
    Δε θέλουμε τη γνώμη σας κύριοι και κυρίες! Κρατήστε την για τον εαυτό σας. Το καλύτερο που θα είχατε να κάνετε είναι να σωπάσετε. Κι αυτό σας είναι δύσκολο, φαίνεται. Κάθε φορά βρίσκεστε μπροστά στην πρώτη γραμμή να νουθετήσετε το πόπολο. Τους χωριαταραίους, που έλεγε και ο Κωσταντάρας, που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μάθετε λοιπόν πως είναι μεγάλη αρετή η σιωπή.

    https://olympia.gr/2011/06/02/oportunism/

    Μόνο που και η ολυμπίτσα μας δούλευε ψιλό γαζί όπως και η κάθε φυλλάδα στην οποία αρθρογραφούν ...άνθρωποι του πνεύματος!
    Κατά τα άλλα ...την δημοκρατία σαν τα μάτια μας , μην τύχει και μας την κλέψουν οι παλιοφασίστες δεξιοί ναζιστές εθνικιστές!
    Μας έχουν τρελλάνει στο ψέμα οι δημοκράτες των μνημονίων με τα οποία ξεπούλησαν την Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας , αλλά τα μνημόνια είναι καλα!
    Ανθρωποι του ....πνέυματος!!!


    Σα δεν ντρέπεστε λίγο που σας φταίνε πάντα οι άλλοι, οι απλοί πολίτες!

    Ζωρζ Κουρτλίν, 1858-1929 , Γάλλος συγγραφέας
    Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]