Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δυσαρέσκεια των ΗΠΑ και οι ερασιτέχνες στο Ελληνικό ΥΠΕΞ


Αμερικανοί διπλωμάτες σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τόνισαν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ «''μετρά τους φίλους του''», σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου

Αμερικανοί διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον και την Αθήνα, υπογράμμισαν την αμερικανική δυσαρέσκεια και σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τόνισαν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ «''μετρά τους φίλους του''». Το ΥΠΕΞ Ελλάδας ανακοίνωσε ότι δεν έλαβε κάποια διαμαρτυρία.

Πέραν του ότι την είδηση μετέφερε ο Μιχ. Ιγνατίου, ο οποίος δεν είναι τυχαίος δημοσιογράφος, αλλά γιατί πρέπει απαραίτητα η διαμαρτυρία να είναι έγγραφη; Ούτε χρειαζόταν το τηλεγράφημα του Ιγνατίου για να γίνει γνωστή η ενόχληση των ΗΠΑ. Και οι ερασιτέχνες του κόμματος που πήγαν στο ΥΠΕΞ, γνωρίζουν από την Σοβιετική Ένωση που είχε το μήνυμα: «Όποιος δεν είναι μ’ εμάς είναι εναντίον μας».

Ας κρατήσουν τουλάχιστον στα μπαράκια τις σαπουνόφουσκες, κι ας μη εκθέτουν την Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που η ίδια η κυβέρνηση περιμένει από τις ΗΠΑ προστασία έναντι των Τούρκων.

Η Κύπρος θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός ναύσταθμου στο Μαρί, τον οποίο να μπορούν να χρησιμοποιούν πλοία του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας. Η δε γαλλική πολεμική αεροπορία θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση της Πάφου. Το ρεπορτάζ λέγει ότι η παρουσία των γαλλικών πλοίων θα αποφέρει οικονομικά οφέλη για την Κύπρο, αφού θα υπάρχουν συνεχείς ανάγκες ανεφοδιασμού και συντήρησης.


Καλό είναι αυτό, αλλά μόνον αυτό; «Αυτή η συνεργασία αποτελεί για μένα ένα σημαντικό στοιχείο του ευρωπαϊκού σχεδιασμού άμυνας», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος. Με την Κύπρο στην Ευρώπη, τα γαλλικά πολεμικά θα παίξουν κάποιο ρόλο στην άμυνα της Κύπρου; Αυτό μας ενδιαφέρει.

Ο Αλέξης Τσίπρας διατήρησε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, όπως έκανε και ο Έντι Ράμα στην Αλβανία, αλλά και οι δύο ανέθεσαν τις διπλωματικές δραστηριότητες σε άλλους. Στον Κατρούγκαλο και τον Τσακάι. Τα σημαντικά ζητήματα, δηλαδή, στις ελληνοαλβανικές σχέσεις θα τα λύσουν ο Κατρούγκαλος με τον Τσακάι; Καλά…

Να το ξαναθυμίσουμε, για να σταματήσει το παραμύθι ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα θα έχει οικονομικά οφέλη. Κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε για οικονομικές συνδιαλλαγές. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Ελλάδα έχει επενδύσει 473 εκατομμύρια ευρώ και είναι η τρίτη χώρα στον κατάλογο των μεγάλων ξένων επενδυτών στη χώρα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει την Αυστρία με επένδυση 637 εκατομμύρια ευρώ και τη Βρετανία με επένδυση 531 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάνουμε εξωτερική πολιτική στα σύννεφα. Επειδή δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι θετικό, λέμε ξανά και ξανά ότι είναι με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο. Το οποίο ο ισχυρότερος το κάνει κουρελόχαρτο, χωρίς καμιά επίπτωση. Είπε πάλι ο Α. Τσίπρας το χιλιοειπωμένο και χωρίς ουσία:

«Όταν μια χώρα έχει ως βασικό όπλο της το διεθνές δίκαιο και αποδεικνύει ότι στη βάση του διεθνούς δικαίου μπορεί να επιδεικνύει την ωριμότητα έντιμων συμβιβασμών έχει την έξωθεν μαρτυρία ότι στα μεγάλα ζητήματα που έχει μπροστά της αυτή είναι που θέλει λύση».

Και μ’ αυτό ως δεδομένο ο Α. Τσίπρας πιστεύει ότι «θα βοηθήσει την προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ, μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Όσοι δεν κατάλαβαν γιατί έχουν τελματώσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με κάτι τέτοια που λέει ο πρωθυπουργός, τώρα καταλαβαίνουν. Μας ετοιμάζει "λύση" Κυπριακού, στον τύπο των Πρεσπών.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]