Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

New York Times: Ελλάδα η χώρα της θλίψης


«Οι Έλληνες αυτοκτονούν και πέφτουν σε κατάθλιψη λόγω Μνημονίων»

Άρθρο-καταπέλτης από τους New York Times για την "Ελλάδα την χώρα της θλίψης". Η εφημερίδα αναφέρεται στην ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών που σημειώνονται στην χώρα μας από το 2015, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας.

Η εφημερίδα έχει πάρει συνεντεύξεις από εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας σημειώνοντας τα δεκάδες προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν.

Το άρθρο των ΝΥΤ αναφέρει:
«Τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονίας αυξήθηκαν ανησυχητικά κατά τη διάρκεια της κρίσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα υγείας και μελέτες, καθώς οι πιστωτές της χώρας επέβαλαν αυστηρά μέτρα λιτότητας που μείωσαν τους μισθούς, αύξησαν τους φόρους και υπονόμευσαν την ικανότητα των υπηρεσιών υγείας να ανταποκριθούν σε μια κρίση μέσα στην κρίση».

Το άρθρο αναφέρεται στην ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών που σημειώνεται από το 2015, ενώ στη συνέχεια σημειώνει:
«Το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ίδρυσε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την ψυχική υγεία τον Νοέμβριο για να προετοιμάσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης καθώς και σχέδια για την εκπαίδευση των γενικών ιατρών για την καλύτερη ανίχνευση της κατάθλιψης και άλλων θεμάτων ψυχικής υγείας. Εν τω μεταξύ, οι αγώνες του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι εμφανείς.
Στον Ευαγγελισμό, ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας, δεκάδες ασθενείς αντιμετωπίζονται στους διαδρόμους του ψυχιατρικού τμήματος κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους τον Απρίλιο «μια απαράδεκτη κατάσταση», ανέφερε η επιτροπή κατά των βασανισμών του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Ιούνιο.
Το καλοκαίρι, η ένωση υπαλλήλων του νοσοκομείου παραπονέθηκε σε έναν εισαγγελέα ότι η κλινική φιλοξενεί διπλάσιο αριθμό ασθενών από τη μέγιστη χωρητικότητα, με πτυσσόμενα κρεβάτια σε διάδρομους και στα ιατρεία».
ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]