Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ιταλία μπλόκαρε την αναγνώριση του Γκουαϊδό από την ΕΕ;


H Ιταλία φέρεται να μπλόκαρε κοινό ανακοινωθέν των 28 για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι πληροφορίες από Βρυξέλλες ανέφεραν ότι σχέδιο ανακοινωθέντος θα αποτελούσε επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσής, εάν καμία από τις 28 χώρες-μέλη δεν έφερε επισήμως αντιρρήσεις ως τις 14.00 σήμερα.

«Η επιβολή τελεσιγράφων, κυρώσεων, το πάγωμα των αγαθών της Βενεζουέλας. Αυτά μπορεί να σημαίνουν πως ανοίγει ο δρόμος για μια στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, εξέχουσα προσωπικότητα του Κινήματος 5 Αστέρων, του ενός από τα δύο κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Το Κίνημα 5 Αστέρων και αυτή η κυβέρνηση ουδέποτε θα αναγνωρίσουν πρόσωπα που αυτοδιορίζονται πρόεδροι», πρόσθεσε. Ο κυβερνητικός εταίρος των 5 Αστέρων, η Λέγκα, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Γκουαϊδό.


«Ο Μαδούρο είναι ένας από τους τελευταίους αριστερούς δικτάτορες που έχουν απομείνει και κυβερνά με τη χρήση βίας και κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί. Η ελπίδα είναι πως θα διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι.

Η αναγνώριση του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας έρχεται λίγες ώρες μετά την απόρριψη του ευρωπαϊκού τελεσιγράφου από τον Νικολάς Μαδούρο, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.

«Προσπαθούν να μας στριμώξουν με τελεσίγραφα για να μας υποχρεώσουν να φτάσουμε σε ακραία κατάσταση σύγκρουσης», είπε ο Μαδούρο.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό από τις ευρωπαϊκές χώρες «ανάμειξη στα εσωτερικά της Βενεζουέλας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]