Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To VMRO δείχνει στον Ζάεφ το δρόμο των εκλογών


Του Γιάννη Κουτσομύτη

Το δρόμο των εκλογών φέρεται να δείχνει στον Ζόραν Ζάεφ το VMRO αφού οι βουλευτές του δηλώνουν ότι οι πολίτες δεν ενέκριναν το δημοψήφισμα και ως εκ τούτου και τις συνταγματικές αλλαγές που θέλει να προωθήσει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα στα Σκόπια για να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να επιμείνει στην αναθεώρηση του Συντάγματος με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών, παρότι στο δημοψήφισμα δεν υπήρξε η εκ του νόμου ελάχιστη συμμετοχή του 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση στο Liberal.gr και τον Φιλελεύθερο βουλευτή του VMRO, «οι βουλευτές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καταδεικνύει ότι το Κοινοβούλιο δεν έχει την έγκριση του λαού για να προωθήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος». Έτσι, σύμφωνα με τον βουλευτή του VMRO, είναι πλέον πιθανές οι πρόωρες εκλογές «στα τέλη Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου».


Στην περίπτωση που η απόφαση είναι ομόφωνη και οι βουλευτές του VMRO κινηθούν συντεταγμένα και στη Βουλή, εφόσον τελικά καταθέσει την πρόταση για συνταγματικές αλλαγές ο Ζόραν Ζάεφ, τότε θεωρείται ανέφικτη η συμπλήρωση των 80 ψήφων που απαιτούνται. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπιών έχει δηλώσει πως εάν η δεν προχωρήσει η διαδικασία τότε θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]