Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο μεθυσμένος εθνικισμός των Σκοπιανών και οι σφαίρες στον... ήλιο


Ο Βούλγαρος πολιτικός αναλυτής Ογκνιάν Μίντσεφ, υποστηρίζει ότι οι «Μακεδόνες» ψήφισαν με «κλασικό βαλκανικό τρόπο μετακομμουνιστικής εποχής»

Η Αθήνα, αναφέρει το CNBC, «έχει συμφωνήσει στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ωστόσο οι αγορές αγωνιούν για το αν ο Αλέξης Τσίπρας τηρήσει τα συμφωνηθέντα ή αν θα αλλάξει γνώμη στην πορεία». Το CNBC σημειώνει ότι οι αγορές φοβούνται την... συμπεριφορά του Τσίπρα ενόψει των εκλογών του 2019.

Πληρώνουμε την ανυποληψία της κυβέρνησης. Πώς να έχουν εμπιστοσύνη οι ξένοι, όταν την έχουν χάσει οι Έλληνες; Μήπως δεν γνωρίζουν οι επενδυτές, ότι τα πλεονάσματα είναι μαϊμού; Μήπως δεν έχουν διαβάσει δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι ψηφίζουν νόμους, αλλά δεν θα τους εφαρμόσουν;

Δήλωση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti: «Η υποστήριξη αστραπή του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μιλούν για την επιθυμία να διασφαλισθεί ταχεία είσοδος των Σκοπίων στη Συμμαχία, ανεξάρτητα από τη γνώμη του πληθυμού… Η προσέλευση του 36,8 % δεν επιτρέπει να αναγνωρισθεί το δημοψήφισμα ως έγκυρο».

Ο Βούλγαρος πολιτικός αναλυτής Ογκνιάν Μίντσεφ, υποστηρίζει ότι οι «Μακεδόνες» ψήφισαν με «κλασικό βαλκανικό τρόπο μετακομμουνιστικής εποχής». Διαπιστώνει ότι παρά του ότι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα υποστήριξε το δημοψήφισμα, εντούτοις η συμμετοχή του αλβανικού στοιχείου δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο ίδιος θα χαρακτηρίσει τις αντιδράσεις των μακεδονιζόντων ως «μεθυσμένο εθνικισμό» που βγήκαν στους δρόμους να υπερασπιστούν, ίσως, κάτι από τον εαυτό τους.


Ο πρόεδρος του ρωσόφιλου κόμματος «Ενωμένη Μακεδονία», Γιάνκο Μπάτσεφ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει δωροδοκία 10 βουλευτών του VMRO-DPMNE προκειμένου η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας να υπερψηφιστεί από το κοινοβούλιο. «Έχουμε πληροφορίες ότι σκοπεύουν να δωροδοκήσουν 10 βουλευτές του VMRO-DMNE, για 2 εκατομμύρια ευρώ τον καθένα».

«Σε αντίθεση με όσα κάνουν μερικοί κάτοικοι στα Άδανα της Τουρκίας, το να πυροβολεί κανείς τον ήλιο με καραμπίνα δεν πρόκειται να μειώσει τη θερμοκρασία της Γης». Αυτό απάντησε Τούρκος επιστήμονας της NASA, όταν ρωτήθηκε από Τουρκάλα μαθήτρια, αν είναι σωστός αυτός ο τρόπος. Υπενθυμίζω ότι το 2016 είδαμε εικόνες με κατοίκους των Αδάνων να πυροβολούν τον ήλιο με θυμό, για τον καύσωνα.

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Κρίστοφερ Χάμελ, επιτελικό στέλεχος του World Data Lab, τόνισε ότι στην ΠΓΔΜ 80.000 άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, μεγάλη πρόκληση για τη διαχείριση της φτώχειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη συνιστούν και το σύνολο των 600.000 πολιτών σε βαλκανικές χώρες, όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία, οι οποίοι ζουν με λιγότερα από 10 δολάρια την ημέρα.

Παντού θα δείχνουμε την «χάρη»μας; Κάποτε, η μέγιστη αξία ήταν "νάχουμε το κούτελο καθαρό». Τώρα… Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του, καθώς ερευνάται υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας από την OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης.

Ο πρώην γενικός πρόξενος στην Σμύρνη εμφάνισε έλλειμμα 151.000 τουρκικών λιρών, κάτι που έπρεπε να καλυφθεί από τον ίδιο ο οποίος είχε την ευθύνη, αλλά ήταν και υπόλογος. Κατόπιν πιέσεων εξόφλησε τμηματικά μερικά το επίμαχο ποσό και άφησε ανεξόφλητο το ποσό των 34.456 τουρκικών λιρών.

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]