Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και ο κλαυσίγελως συνεχίζεται...


Φαίνεται τελικά ότι η παρούσα Διοίκηση της ΕΥΠ, μετά το κλείσιμο θέσεων στο εξωτερικό, έχει βαλθεί να παγώσει τη λειτουργία της και στο εσωτερικό,με επιλογές τραγικές που εκθέτουν την υπηρεσία και μάλιστα, στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης( αν και με τον ΣΥΡΙΖΑ, όλη η χώρα τελεί σε εθνικό κίνδυνο και υπό απειλή)....

Στο θέμα της αλλαγής διοίκησης στο κλιμάκιο Κομοτηνής είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν, με λεπτομέρειες που συνθέτουν την τραγικοκωμική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Επανερχόμασθε λοιπόν με νεώτερες πληροφορίες, αφού μαθαίνουνε ότι ουσιαστικά, διοίκηση στο κλιμάκιο δεν υφίσταται μιας και επικεφαλής παραμένει ο διοικητής του όμορου κλιμακίου Αλεξανδρούπολης (το "γκαγκαούζικο σκεπάρνι" που λέγαμε),που κάνει εμφανίσεις guest star αφού παρουσιάζεται 3 φορές την εβδομάδα και πάντα ώρες μεσημεριανές.
Στο πλαίσιο αυτής της φοβικής ωχαδελφίστικης άσκησης διοίκησης,συμβουλεύει το προσωπικό να μην ψάχνεται με προσεγγίσεις - στρατολογήσεις πηγών γιατί ενδέχεται να βρουν όλοι μαζί μπελά....οπότε,η μετάφραση τουρκόφωνου Τύπου καλά κρατεί και βασιλεύει στα κλιμάκια της υπηρεσίας στη Θράκη.

Από την άλλη, στον υποδιοικητή και την μεταφράστρια σύντροφό του, έχει παραχωρηθεί ένα σύγχρονο υπηρεσιακό όχημα για τις μετακινήσεις τους από και προς την Ξάνθη. Στο συγκεκριμένο όχημα απαγορεύεται να επιβαίνει οιοσδήποτε άλλος (οι κακές γλώσσες λένε ότι τρέμουν μήπως οι προηγούμενοι βάλουν και τους καλωδιώσουν). Φαίνεται ότι οι στόχοι του κλιμακίου σταμάτησαν να απασχολούν και περισσεύουν τα υπηρεσιακά οχήματα ώστε να καθίστανται προσωπικά.


Μέσα σε όλα αυτά,σημειώθηκε και ατύχημα όταν ένα υπηρεσιακό αμάξι που οδηγούσε μη επιχειρησιακός υπάλληλος, προσέκρουσε σε μπάρα και υπέστη ζημιά αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Επίσης,στα αστυνομικά πηγαδάκια της Θράκης λέγεται ότι παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες της κεντρικής Διοίκησης των Αθηνών να πείσει αστυνομικούς να αποσπασθούν στο κλιμάκιο, μόνο τρεις δέχθηκαν. Κυκλοφορούν μάλιστα φήμες ότι τάζουν 200-300€ μηνιαίως εξτρά στον καθένα από τα μυστικά κονδύλια, χρήματα δηλαδή που προορίζονται για τις επιχειρησιακές ανάγκες του κλιμακίου, για πηγές, πληροφορίες κλπ

Πρόσφατα δε πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση Ρουμπάτη ενθαρρύνει τουρκομαθείς μόνιμους υπαλλήλους να κάνουν μετατάξεις. Μήπως ανοίγουν χώρο για τα δικά τους παιδιά (εκλογές μυρίζει ή ιδέα μας είναι); Ήδη ξεκίνησαν κάποιοι -για τα μάτια του κόσμου- διαγωνισμοί για πρόσληψη τουρκομαθών σε νησιά του Β.Αιγαίου και έπεται συνέχεια. Μάλιστα για εξετάστρια έφεραν δικό τους παιδί από Μυτιλήνη η οποία λένε ότι έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα σε κάποιους από τους εξεταζόμενους στο πρόσφατο παρελθόν! Όλα δηλαδή έγιναν αξιοκρατικά...

Πάντως, η Marina Pacman,όπως είναι το καλλιτεχνικό της στο facebook,σήκωσε παντιέρα και προχωρά βήμα γοργό ώστε από μεταφράστρια/σύντροφος υποδιοικητή κλιμακίου να ανελιχθεί όσο πιο ψηλά γίνεται! Και αφού μας ενημερώνει για τις υπηρεσιακές μεταβολές της,εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε όπως οι διαδικτυακοί της φίλοι: Και εις ανώτερα!

Και ενώ όλα αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν στον κάμπο, εκείνο το παλικάρι στο Διδυμότειχο,το καμάρι όχι της φυλής του αλλά του Προξενείου, έχει υλοποιήσει όλα τα επαγγελματικά του πλάνα. Και γραφείο κηδειών άνοιξε, και νεκροφόρα πήρε και αλωνίζει αεράτος! Ευχόμασθε να μην αληθεύουν οι πληροφορίες ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας από τα κεντρικά που είχε στείλει ο κ. Διοικητής, πρότεινε να ζητήσουν συγγνώμη από τον γύφτο για το στενό μαρκάρισμα που του έκαναν οι τέως αστυνομικοί του κλιμακίου με εντολές του ιδίου του κ. Ρουμπάτη.

Στον δε νομό Έβρου,τα ηνία του κλιμακίου έχει αναλάβει ένα πουλέν της διοίκησης, αστυνομικός-πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος διατηρεί και σελίδα στο Facebook με τα πραγματικά του στοιχεία (Γ.Χ). Ο εν λόγω διατυμπανίζει στους κύκλους των μουσουλμάνων πως έχει χρίσμα από την Αθήνα και μάλιστα,δεν δίστασε να πιέσει τον ιμάμη Μάκρης να συμμορφωθεί με τις εντολές του λέγοντας ότι είναι εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων! Όπως μας αποκαλύπτουν μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί ο Γ.Κ. έχει πάρει από το χέρι τον συνάδελφο τους που προσφάτως εγκατέλειψε τη θέση του από τέμενος οικισμού του νοτίου Έβρου, έχει μεγάλες φιλοδοξίες να γίνει ακόμη και μουφτής στον Έβρο και τον καθοδηγεί να συστήσει σύλλογο ιεροδιδασκάλων νομού Έβρου,όπου θα προεδρεύσει! Τελούν σε γνώση της ΥΠΥ (αλλά ποίος τους υπολογίζει και αυτούς τώρα που ο Κοτζιάς τα βρόντηξε) ή του κ Γαβρόγλου τα ανωτέρω;

Επιπλέον, στον Έβρο η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες έχει ξεφύγει, αφού πλέον είναι σύνηθες φαινόμενο λαθρομετανάστες, κατά εκατοντάδες, να καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να αποκλείουν κεντρικές αρτηρίες του νομού. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΕΥΠ αποφάσισε ότι οι συμβασιούχοι αραβομαθείς που είχε προσλάβει περιττεύουν και τους απέλυσε! Διότι,τί να τον κάνεις τον γνώστη Αραβικής στη Θράκη όταν δεν σε ενδιαφέρει να εξετάσεις όλους αυτούς που εισέρχονται στη χώρα; Κάπως έτσι μετά βρίσκονται σφαγμένες γυναίκες στην παρέβρια περιοχή....

Πάντως, το κερασάκι στην τούρτα και περίτρανη απόδειξη της καλής συνεργασίας του κ. Ρουμπάτη με τον κ. Μενεξίδη, αποτελεί η απόσπαση ενός αρχιφύλακα-προπονητή πετοσφαίρισης, αρχικά στη μονάδα Κομοτηνής και εν συνεχεία στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να ενταχθεί στο τεχνικό τιμ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής και ταυτόχρονα,να παίρνει το παιδί και ένα καλό επιδοματάκι ως πριμ, δίχως να έχει πατήσει στην εργασία του ποτέ. Τέλος, στους αστυνομικούς κύκλους Ροδόπης φημολογείται ότι ο διοικητής της ΕΥΠ έχει εγγυηθεί στον κ. Μενεξίδη πως, ανεξαρτήτως Αρχηγού Αστυνομίας (προφανώς διότι μετά την αποπομπή Τσουβάλα αλλά και παλαιόθεν, η σχέση του με τον νυν Α/ΕΛ.ΑΣ., είναι κάκιστη), θα φροντίσει ώστε ο δεύτερος να προαχθεί σε επιτελική νευραλγική θέση του Αρχηγείου, με αρμοδιότητα τη φύλαξη των συνόρων, προφανώς επειδή τα κατάφερε περίφημα, μέχρι τώρα, στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Εμείς απλώς να υπενθυμίσουμε ότι και η κομματική επιλογή του τέως Αρχηγού της Πυροσβεστικής (άνθρωπος ανθρώπου του κ. Τόσκα στην Αλεξανδρούπολη), που δεν είχε ιδέα απο το λεκανοπέδιο Αττικής, στοίχισε μία εκατόμβη στο Μάτι!

Πασχάλης Νικολάου
Κεντρί Ποτίδαιας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]