Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο εσμός των καταχθονίων


Καταχθόνιος θεωρείται αυτός που ενεργεί ύπουλα, ο δόλιος και ραδιούργος κ.λπ. κ.λπ.

Στα Επτάνησα, όταν διατελούσαν υπό βρετανική κατοχή, καταχθόνιους θεωρούσαν αυτούς που συνεργάζονταν με τους αποικιοκράτες και υπέσκαπταν τον αγώνα των κατοίκων για απελευθέρωση και ΕΝΩΣΗ με τη Μητέρα Ελλάδα.

Καταχθόνιοι στην Κύπρο πρέπει να θεωρούνται όσοι υιοθετούν τις τουρκικές θέσεις για το Κυπριακό και ουσιαστικά στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα τις τουρκικές επιδιώξεις, όπως, κατά καιρούς, εκφράζονται και αποσκοπούν στο να επιρρίψουν ευθύνες στη δική μας πλευρά για τη δήθεν μη επίλυσή του.

Εθελοτυφλούν όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι μόνιμος σκοπός και στόχος της Τουρκίας είναι η επανάκτηση και ο εσαεί οριστικός έλεγχος της Κύπρου. Αυτές τις προθέσεις ουδέποτε τις απέκρυψαν. Ό,τι δεν πέτυχε η τουρκική εισβολή, δηλαδή τον εξανδραποδισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, επιδιώκουν αυτοί που, ιδίως μετά τη ματαίωση των σχεδίων τους με την απόρριψη του επαίσχυντου σχεδίου Ανάν, μηχανεύονται χίλιους τρόπους για να υποσκάψουν το φρόνημά του.

Γι’ αυτό και είναι πιο επικίνδυνοι από τους Τούρκους.


Κάθε πατριωτική εκδήλωση θεωρείται εθνικισμός και κάθε προσήλωση στις παραδοσιακές μας αξίες, τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις μας και ό,τι άλλο μάς κράτησε όρθιους στη γη των προγόνων μας, σοβινισμός!

Είχαμε ακούσει από το στόμα πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα ήθελε να κατοχυρώσει «τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας» και να καταργήσει τον Εθνικό μας Ύμνο και πρόσφατα να υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, αν δεν λυθεί το Κυπριακό και άλλα.

Υπάρχουν και άλλοι που σε αρθρογραφία τους εισηγούνται όπως οι έρευνες για υδρογονάνθρακες γίνουν σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Τ/κυπρίους!
Άλλος πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήθελε «λύση υπό τις περιστάσεις», δηλαδή υιοθετούσε την τουρκική αξίωση για «λύση με βάση τις σημερινές πραγματικότητες», δηλαδή τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκόψουν από τις ρίζες μας.

Ακούσαμε προτροπές και αξιώσεις, όπως τα παιδιά μας μη επισκέπτονται τα Φυλακισμένα Μνήματα και την αγχόνη στις Κεντρικές Φυλακές.

Αλλά κα να μην πραγματοποιούνται εκδρομές των μαθητών στην Ελλάδα, γιατί αυτό καλλιεργεί τον σοβινισμό!

Πρόσφατα έγινε και εισήγηση όπως καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών!

Ό,τι απομένει να ακούσουμε είναι να υποβάλλονται τα παιδιά μας σε περιτομή -sunnet- (σουνέτι). Ευτυχώς που δεν υπάρχουν σήμερα τουρκικά χαρέμια, γιατί δεν αποκλείεται να μας παρότρυναν να υπηρετήσουμε σαν ευνούχοι σε αυτά και οι θυγατέρες μας σαν «χανουμάκια» και παλλακίδες στο πλαίσιο της… επαναπροσέγγισης. Ας με συγχωρούν οι φίλοι αναγνώστες.

Αν αφελληνιστούμε, λοιπόν, θα καταστεί εφικτή η επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας!

Αμάν, πλέον, έλεος!

Ανδρέας Μ. Βασιλείου
Πρώην συνδικαλιστής

Η Σημερινή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]