Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυμα με νόημα από Μιλόσοσκι προς τους αποστάτες


"Ο Σουλτάνος αποκεφάλισε τους προδότες στην Κωνσταντινούπολη"

"Ο Σουλτάνος Μωάμεθ Β΄ (σ.σ γνωστός και ως Μωάμεθ ο Πορθητής) αποκεφάλισε τους προδότες στην Κωνσταντινούπολη" ήταν το -μάλλον απειλητικό- μήνυμα του βουλευτή του VMRO-DPMNE Αντόνιο Μιλόσοσκι προς τους "επτά αποστάτες" του κόμματος που υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση στην πρώτη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η ιστορία που ο πρώην υπουργός του Γκρούεφσκι χαρακτηρίζει με νόημα ως "πολύ διδακτική", είναι ενδεικτική του κλίματος των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, και όχι μόνο οι "οχτώ" –επτά από το VMRO- με τα σκοπιανά ΜΜΕ που στηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνουν λόγο για "δωροδοκηθέντες προδότες", αναφορά που υιοθετεί και ο Μιλόσοσκι:
"Είναι ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ όταν οι Οθωμανοί ήθελαν να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε για να τα καταφέρουν!
Ο σουλτάνος Μωάμεθ Β’ με πολύ χρυσάφι δωροδόκησε εμπόρους για να του πούνε το λιγότερο φρουρούμενο σημείο της Πόλης όπου θα ήταν ευκολότερο να επιτεθεί.
Όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη, ο Σουλτάνος συγκέντρωσε όσους δωροδόκησε με χρυσά νομίσματα και διέταξε να τους αποκεφαλίσουν και να βάλουν το χρυσάφι με το οποίο δωροδοκήθηκαν στους τάφους τους.
Αυτό εξέπληξε τους Οθωμανούς στρατηγούς που ρώτησαν
"Σουλτάνε, μας βοήθησαν να κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, γιατί έκοψες τα κεφάλια τους;"
Ο Σουλτάνος απάντησε:
"Εφόσον πούλησαν τους ίδιους τους συμπατριώτες τους για λεφτά, φανταστείτε τι μπορούν κάνουν σε εμάς!".



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]