Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντελίριο φιλοσκοπιανής προπαγάνδας από τον... Κοτζιά!


"Ο Αλέξης Τσίπρας τα μέτρησε αλλιώς, ίσως έχει άλλη σχέση με τον εταίρο"
Αναζητώντας τρόπους να διασωθεί και να συνεχίσει να υπάρχει πολιτικά δηλώνει την ανάγκη νέων κυβερνητικών συμμαχιών
Στα όρια του πολιτικού εκχυδαϊσμού ο Νίκος Κοτζιάς θεωρεί πως οι επιθέσεις εναντίον του είναι επιθέσεις κατά της Δημοκρατίας...!

Σκληρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο, χωρίς να τον κατονομάσει, εξαπέλυσε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην Κρήτη τονίζοντας πως έχει καταγράψει τι κάνει διεθνώς και για τον λόγο αυτό επέλεξε να αντιδράσει. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση για ποιο λόγο ο Πρωθυπουργός επέλεξε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σημείωσε «τα μέτρησε αλλιώς, ίσως έχει άλλη σχέση με τον εταίρο».

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική και κυρίως δεν είναι δυνατόν «να αφήνεις αυτόν που δεν την εφαρμόζει και εκβιάζει».

Τονίζοντας ότι γνωρίζει τι ακριβώς υποστηρίζει στο εξωτερικό ο Π. Καμμένος σημείωσε πως ο ίδιος υπερασπίστηκε το συμφέρον της χώρας. "Στέκομαι απέναντι σε όσους με δηλώσεις τους στο εξωτερικό αποσταθεροποιούν τη χώρα" δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας. Τώρα έρχεται η στιγμή που έχουμε άλλο περιεχόμενο, ένα πρόγραμμα της αριστεράς και για την υλοποίησή του χρειάζονται άλλες δημοκρατικές συμμαχίες»,
ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κρήτη στο περιθώριο της εκδήλωσης του κινήματος «Πράττω».
«Το "Πράττω" θα απαιτήσει, όπως υπάρχει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από την ίδια επιτροπή, να περνάνε και τα άλλα υπουργεία. Εμείς στείλαμε 93 υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Κάποιοι πήγαν φυλακή. Όταν κάποιοι πουλάνε βίζες στην Κωνσταντινούπολη είναι εγκληματίες»
υπογράμμισε και συνέχισε:
«Η Δημοκρατία υπονομεύεται όταν δεν παλεύεις ενάντια στη διαφθορά. Υπονομεύεται όταν ανοίγεις το στόμα σου για να πουλήσεις ομορφιά και εξυπνάδα. Ο πατριωτισμός όμως απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και χρειάζεται ένα κίνημα ενάντια στο εκφυλισμό και σε όσους απειλούν και εκβιάζουν. Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news.
Προσωπικά είχα τις διαφωνίες μου με την κυβέρνηση και τις έχω, αλλά τι πρέπει να κάνει κάποιος που έχει διαφωνίες; Παραιτείται. Εγώ από μικρό παιδί άκουγα: ουδείς παραιτείται. Τώρα παραιτήθηκα εγώ και είμαι υβριζόμενος. Λένε ότι είναι ύποπτο ότι παραιτήθηκα, ότι οι πολιτικοί δεν παραιτούνται για κάποιον άλλο λόγο θα παραιτείται. Δηλαδή η αθωότητα είναι μεγάλη ενοχή»
τόνισε.

«Και τι άλλο επιδιώκουν αυτές οι ύβρεις και οι επιθέσεις στη δημόσια ζωή του τόπου; Γιατί δεν είναι προσωπικές επιθέσεις, είναι πολιτικές επιθέσεις απέναντι στην πολιτική και τη δημοκρατία. Επιδιώκουν να φοβηθεί όποιος έχει το θάρρος, το σθένος, να λέει τη γνώμη του, να φοβηθεί και να κλείσει το στόμα του. Και το δικό μου στόμα και του "Πράττω" δεν κλείνει. Είναι πολύ αργά για να το κλείσουν. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι»
επεσήμανε.

«Παίρνουμε πίσω το όνομα»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών.
«Θέλουμε ο πιο άμεσος γείτονάς μας να είναι κάτω από την επιρροή, την επίδραση και τον έλεγχο τρίτων δυνάμεων όπως είναι η Τουρκία; Θέλουμε, όπως θέλουν κάποιοι – θα μιλήσω όταν θα έρθει η ώρα – διαμελισμό κράτους στα Βαλκάνια και να μοιραστεί η χώρα μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας; Ή θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια, σταθερότητα στα σύνορα, ανάπτυξη της επιρροής της χώρας μας σε αυτή την περιοχή για να μπορούμε να συμμαχήσουμε μαζί τους ενάντια στα αποσταθεροποιητικά φαινόμενα, να εμποδίζουμε τον μεγαλοϊδεατισμό τρίτων , να απομακρύνουμε την τουρκική δαγκάνα από τον βορρά και την ανατολή»,
τόνισε και συνέχισε:
«Το μεγάλο ερώτημα είναι, προτιμούμε αυτούς που ζουν από τα προβλήματα ή αυτούς που θέλουν να τα λύνουν και να προχωράει η χώρα; Θέλουμε τα προβλήματα ή τη λύση τους; Αυτό με το χέρι στην καρδιά πρέπει κάθε Ελληνας να το αποφασίσει. Όμως ποια λύση; Μία λύση σωστή όχι όποια όποια. Αλλά η λύση δεν συμβαδίζει με τη δύναμη της αδράνειας. Είναι σαν να καίγεται το σπίτι σας και να λέτε μην ρίξετε υλικό που σβήνει τη φωτιά γιατί μπορεί να μην τη σβήσει με μιας παντού.
Η FYROM διεθνώς δεν λέγεται FYROM αλλά ‘Μακεδονία’ και αν δείτε τις εφημερίδες ακόμα και μετά την ψηφοφορία του Σαββάτου λένε ότι μετονομάζεται η ‘Μακεδονία’ σε Βόρεια Μακεδονία. Παίρνουμε πίσω το όνομα»
υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και συνέχισε:
«Η αντιπαλότητα απέναντι στη συμφωνία αναφέρεται σε δύο ζητήματα. Πρώτον η γλώσσα. Από τον 19ο αιώνα τους αναγνωρίζουμε μακεδονική γλώσσα. Πότε επίσημα οι υπουργοί αναφέρθηκαν σε αυτή τη γλώσσα; Ο Αβέρωφ. Που ήταν ο Αβέρωφ, ανήκε στην αριστερά; Και ποιος επέτρεψε αυτή η ονομασία να γίνει επίσημη στον ΟΗΕ; Το 1987 η κυβέρνηση Καραμανλή. Εμείς βάλαμε μία παράγραφο η οποία λέει ότι η γλώσσα που επικαλείται η άλλη πλευρά δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική, με την αρχαία ελληνική. Είναι σλαβική.
Για την ιθαγένειά τους η συμφωνία λέει μακεδονική – πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας. Το δεύτερο κομμάτι το ξεχνάνε όλοι. Δεν μιλάμε για ταυτότητα εθνότητας μιλάμε για την ιθαγένεια»,
πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην αιγιαλίτιδα ζώνη ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι
«θα πρέπει να μας επιβραβεύσουν, αν’ αυτού σκούζουν γιατί είναι οπαδοί της αδράνειας.
Εμείς μεγαλώσαμε την Ελλάδα και θα την μεγαλώσουμε με τα Προεδρικά Διατάγματα για την αιγιαλίτιδα ζώνη»
είπε και κατέληξε:
«Το μέγεθος στις αιγιαλίτιδες ζώνες που έχουμε ετοιμάσει είναι παραπάνω από μία ‘Θεσσαλία’. Προσθέτουμε μία ‘Θεσσαλία’ και μας λένε, όχι γιατί αν δεν την κάνετε ταυτόχρονα και παντού είναι σαν να υποχωρείτε».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Περα απο τις ανιστορητες βλακειες και τα τελειως αυθαιρετα συμπερασματα του αποτυχημενου και

  εξευτελισμενου πρωην υπουργισκου , αξιζει να αναδειχθει κατι το οποιο αναφερει και τον κανει να

  εξευτελιζεται ακομα περισσοτερο:

  "Θέλουμε τα προβλήματα ή τη λύση τους; Αυτό με το χέρι στην καρδιά πρέπει κάθε Ελληνας να το αποφασίσει."


  Αν ηθελες μπετοβλακα πρωην υπουργισκε να μαθεις την αποφαση των Ελληνων, θα επρεπε να

  διεξαχθει δημοψηφισμα με το μονο ερωτημα αν ειμαστε υπερ ή κατα της προδοτικης Συμφωνιας!

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!!

  Σου υπενθυμιζω μπετοβλακα πρωην υπουργισκε και τι αναφερει το Συνταγμα της Χωρας στο αρθρο 44:

  "2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου."


  Επειδη λοιπον το Σκοπιανο ειναι κρισιμο εθνικο θεμα και επειδη εσυ ,γελοιε πρωην υπουργισκε ,

  αποδεικνυεσαι οχι μονο ανιστορητος και προδοτης αλλα και αναξιος εκπροσωπος της Δημοκρατιας

  αφου παραβιαζεις εσυ ο ιδιος το Συνταγμα της Χωρας,εισαι ο τελευταιος που εχει το δικαιωμα να

  ομιλει και να ασκει κριτικη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]